Wattpad uygulaması ne işe yarıyor, neden erişime kapandı, gerekçesi nedir?

Son dönemde dünyanın farklı yerlerinde sıklıkla karşılaşılan uygulamaların kullanıma kapanma adımlarına bir yenisi daha eklendi. Gençlerin sıklıkla kullandığı Wattpad'a yasak gelmesi gündem oldu.

Wattpad uygulaması ne işe yarıyor, neden erişime kapandı, gerekçesi nedir?

Ülkemizde uzun yıllardır kullanılan ve 2006 yılında çıkarılan Wattpad uygulaması kullanıcıların hikaye, öykü ve deneme yazmaları için hizmet vermeye başlamıştı. Milyonlarca kullanıcısı olan uygulama ile ilgili Türkiye'de bir çok kesimi şaşırtan bir karar alındı.

Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alınan karar sonrasında Wattpad ülkemizde erişime kapandı. Alınan karar sonrasında kullanıcılar Türkiye üzerinden uygulamaya girememeye başladı.

KARARIN GEREKÇESİ BİLİNMİYOR

Hangi sebeple kapandığı bilinmeyen uygulamaya dair alınan karar kısa sürede gündem oldu. Teknoloji severler ve bu uygulamayı sıklıkla kullananlar alınan kararı doğru bulmadıklarını ifade eden açıklamalarda bulundular.

Patronlar dünyasında yer alan habere göre bu karar ile birlikte Wattpad'ın dünyada erişim engeline uğradığı ilk ülke Türkiye oldu. Konuya dair ilerleyen günlerde neler yaşanacağı ise merak konusu oldu. Uygulamanın diğer sosyal medya uygulamalarından farklı oluşu ve amatör yazarlık deneyimi yaşatması nedeniyle erişim engelinin uzun sürmemesi ihtimali akıllara geldi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER