VPN ile instagrama internete girmek yasak mı, faturaya yansıyor mu, kullananlara para cezası var mı?

TUSAŞ saldırı sonrasında Türkiye'de internet yavaşlarken instagram, twitter, Facebook ve You Tube hesaplarına yavaşlatma uyguladığı iddia edildi. VPN kullanmak yasak mı, internet nasıl hızlandırılır, para cezası var mı açıklandı.

VPN ile instagrama internete girmek yasak mı, faturaya yansıyor mu, kullananlara para cezası var mı?

Türkiye bugün Ankara Kazan'da bulunan TUSAŞ Fabrikasına yönelik yapılan terör saldırısı nedeniyle büyük bir şok yaşarken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapılan saldırı sonucunda 4 kişinin şehit düştüğünü ve 14 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Yaşanan terör saldırısı sonrasında internette bant daraltma ve sosyal medyada yavaşlama olduğu iddia edildi.

YOUTUBE İNSTAGRAM TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR, ERİŞİM ENGELİ Mİ VAR?

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 4 şehit, 14 yaralı olduğu açıklandı. Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin önünden silah ve patlama sesleri duyuldu. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

An itibari ile Türkiye'de internetin yavaşladığı belirtilirken pek çok kişinin de sosyal medya hesaplarını kullanamadığı ve hesaplarına giremedikleri ifade edildi. BTK tarafından şu anda resmi bir açıklama yapılmazken bant daralma yapılıp yapılmadığı konusunda da henüz resmi bir duyuru gelmedi.

VPN İNDİRMEK YASAK MI, KULLANANLARA PARA CEZASI VAR MI, İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

TUSAŞ saldırısı sonrasında büyük bir bilgi kirliliği yaşanırken saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmişti. Yayın yasağı sonrasında sosyal medyada yavaşlama yaşanırken pek çok kişi VPN indirmeye başladı. VPN kullanmanın para cezası olmadığı belirtilirken ancak bu uygulamaların kişisel verileri tehlikeye attığı ve uygulama üzerinden özellikle de bankalara ilişkin bilgilerin ve verilerin çalınabileceği, indiren kişilerin ayrıca sosyal medya hesaplarının da çalınabileceği uyarısı yapıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER