Uzayda mahsur kalan astronotlar 2025 yılına kadar bekleyecek

Dünya, bir süredir NASA’nın uzaya gönderdiği 2 astronotun ne zaman geri döneceğini merak ediyordu. Fırlatmanın problem olduğu uçuşta astronotlar haziran ayından bu yana geri dönemiyor.

Uzayda mahsur kalan astronotlar 2025 yılına kadar bekleyecek

Aktarılan son habere göre NASA 2 aydır uzayda mahsur kalan 2 astronotun 2025 Şubat’ta göndereceğini belirtti. Konu kısa süre içerisinde gündem oldu.

Astronotları taşıyan Boeing mekiğinin arızalanması sebebi ile yaklaşık 2 aydır uzayda mahsur kalan 2 astronotun şubat ayına kadar kalacağı belli oldu. Öte yandan NASA, yaptığı açıklamasında arızalı kapsülle 2 astronotun Dünya’ya geri gelmesinin çok riskli ve tehlikeli olduğunu belirtti.

1 HAFTALIK GÖREV 8 AYA ÇIKTI

Astronotların Dünya’ya kontrollü bir şekilde gelebilmesi için astronotların 2025 Şubat’a kadar beklemesi gerekecek. Bu şekilde 1 hafta süren test uçuşu 8 aya çıkmış olacak.

HAZİRANDAN BU YANA MAHSUR KALDILAR

Tecrübeli pilotlar haziran ayında 1 hafta sürecek uzay görevine çıkmışlardı. Ancak kapsülün arızalanması dönüşlerin sürekli olarak ertelenmesine neden oldu. NASA Yöneticisi Bill Nelson, yapmış olduğu açıklamasında “Doğası gereği bir test uçuşu ne güvenli ne de rutindir. Dolayısıyla bu karar, güvenliğe yönelik bir taahhüttür” diyerek astronotların şubata kadar beklemesi gerektiğini belirtti. Bu karar yönetim yardımcısı tarafından da onaylandı.

Kararın zor alındığını ancak olması gerekenin bu olduğu ifade edildi. Astronotların Starliner mekiği ile döneceği konuşuluyordu. Ancak bu karar ertelenirken, Starliner’in eylül başında iniş yapması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER