Twitter'ın en büyük rakibi Threads 30 milyon kullanıcıyı aştı!

Teknoloji devi Meta'nın geliştirdiği sosyal medya devi Twitter'a rakip uygulama Threads bir günde 30 milyon kullanıcıyı aştı.

Twitter'ın en büyük rakibi Threads 30 milyon kullanıcıyı aştı!

Twitter'ın en büyük rakibi Threads 30 milyon kullanıcı aştı!- Dünyaca ünlü teknoloji devi Meta'nın geliştirdiği Threads önceki gün erişime açılmasıyla sosyal medya devi Twitter'a rakip oldu.

Dünyada kısa süre içerisinde adından söz ettiren uygulama ilk 7 saatte 10 milyon kullanıcıyı aştı. Meta'nın Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg'den kullanıcı sayısına ilişkin yeni verileri paylaştı ve bu sabah itibarıyla Threads'e kayıt olanların sayısının 30 milyonu bulduğunu açıkladı.

Öte yandan Zuckerberg, "Özel bir şeyin başlangıcı gibi geliyor, ancak uygulamayı geliştirmek için önümüzde yapacak çok işimiz var." ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerle birlikte en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Twitter'dan gelecek hamleydi. Twitter'ın en büyük rakibi Threads'e vereceği tepki oldukça merak edilirken Twitter'in avukatı Alex Spiro'nun Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektup yayınlandı.

Meta'nın geçen yıl eski Twitter çalışanını işe aldığına işaret eden Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları birkaç ay içinde Meta'nın "taklit" Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiğini iddia etti.

"REKABET İYİ FAKAT HİLE DEĞİL"

Spiro, "Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde uygulama niyetinde ve Meta'nın Twitter'in her ticari sırrını veya son derecede gizli bilgilerini kullanmayı durdurması için acil adımlar atmasını talep ediyor." ifadesini kullandı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise twitter'da Meta'ya dava açılacağı iddia edilen habere verdiği yanıtta Mark Zuckerberg'e "Rekabet iyi fakat hile iyi değil" ifadelerini kullandı.

Uygulamanın ana akışı ise takip ettiğiniz hesapların gönderilerinin yanı sıra Instagram'ın algoritması tarafından önerilen hesapları gösteriyor.

Threads'te bir içeriği kendi yorumunuzla yayınlayabiliyorsunuz. Yanıtlar, ana akışta yer alıyor.

Gönderiler, en fazla 500 karakter uzunluğunda olabiliyor. En fazla 5 dakika uzunluğunda videoların yanı sıra fotoğraflar da paylaşılabiliyor.

Threads olarak isimlendirilen ve şimdiden 30 milyonu aşan Threads isimli uygulamanın, ilerleyen günlerde de Twitter ile rekabetinin devam etmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER