Twitter X'te engelleme özelliği değişiyor

Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından adı X olarak değiştirilen sosyal medya platformu twitter yenilenmeye devam ediyor. Yeni yapılacak güncelleme sonrasında engelleme özelliği değişecek.

Twitter X'te engelleme özelliği değişiyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Elon Musk tarafından satın alınmış, satın alma sonrasında pek çok tartışmalı düzenlemeye gidilmişti. Hatta platformun adı bile değiştirilmiş, twitter yerine X olarak platformun yeni adı belirlenmişti. Yeni değişiklik ise engelleme özelliği hakkında olacak!

TWİTTER, X ENGELLEME ÖZELLİĞİ NASIL OLACAK, DEĞİŞTİ Mİ?

X'in resmi hesabından yapılan açıklamada, kullanıcıları engelleme özelliğinde değişikliğe gidileceği duyuruldu.

Değişikliğe göre, profili gizli olmayan bir kullanıcı tarafından engellenen kişiler, o kullanıcının paylaşımlarını görecek ancak paylaşımları beğenme ya da yorum yapma gibi etkileşimlerde bulunamayacak.

"Engelleme özelliği, kullanıcılar tarafından engelledikleri kişiler hakkında zararlı veya özel bilgileri paylaşmak için kullanılabilmektedir" ifadesi kullanılan açıklamada, bu yeniliğin platformdaki "şeffaflığı" artıracağı belirtildi.

Paylaşımları kimin görebileceği konusunda endişeli kullanıcılara hesaplarını "gizlemeleri" tavsiye edildi.

Platformu 2022'de satın alan Amerikalı milyarder Elon Musk'ın, o tarihten bu yana "engelleme özelliğine" yönelik eleştirilerde bulunduğu biliniyor.

X tarafından yapılması planlanan değişiklik ise medyada beraberinde bazı tartışmalara neden oldu. Çünkü yapılacak böylesi bir değişikliğin App Store ve Google Play şartlarında ihlale neden olabileceği belirtiliyor. Daha öncede hatırlanacağı üzere benzer bir düzenlemeye gidilmiş, ancak yoğun tepki üzerine saatler içerisinde bu düzenleme uygulamadan kaldırılmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER