Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak, ne işe yarıyor, özellikleri nedir?

Türkiye'nin uzay ile tanışması 1993 Yılında TÜBİTAK'ın kurulması ve ertesi yıl Türksat uydularının fırlatılması ile başlamıştı. Aradan geçen 30 yılda Türkiye Türksat çalşmalarını ilerletmeye devam etti.

Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak, ne işe yarıyor, özellikleri nedir?

Son 3 yıldır Milli Uzay Programında üst üste gelen hamleler ülke halkının bu konuya ilgisini artırdı. Bu nedenle vatandaşlar son günlerde sıkça duydukları Türksat 6A'nın olduğunu ve uzaya ne zaman gönderileceği gibi konuları araştırmaya başladı.

TÜRKİYE'NİN YENİ UYDUSU GÖKYÜZÜNE ULAŞACAK

Türkiye insanları görevler ve uzaya gönderilen uydular ile uzay konusunda ciddi bir çalışma içinde olduğunu göstermişti. Devlet tarafından yapılan son açıklamada Türksat 6A'nın 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece 00.20’de ABD'den fırlatılacağı açıklandı.

Türksat 6A bir haberleşme uydusu olarak biliniyor. Bu nedenle fırlatılacak uydu sayesinde yayınların daha geniş ve kaliteli olarak sunulması hedefleniyor. 4 tondan ağırlığa sahip bu uydu ile Türk uyduları dünya nüfusunun yarısından fazlasına erişim sağlayabilecek.

SÜREÇ TAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Yaklaşık yüzde 85 yerlilik oranı ile Türk mühendisliğinin gururu olan fırlatılma süreci ülkemizden de büyük bir ilgi ile takip edilecek. Bakanlık ve resmi devlet kurumlarının temsilcilerinden uydunun ülkenin uzay çalışmaları kapsamında önemli olduğuna dair paylaşımlar gelmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER