Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başlıyor

Ülkemizin 1994 yılında başlayan uzaya uydu gönderme macerası aradan geçen 30 yıllık sürede gelişmeye devam etti. Bu konuda yatırımlarını sürdüren Türkiye Türksat 6A'yı uzaya göndermek için harekete geçti.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başlıyor


2014 yılında proje süreci başlatılan Türksat 6A yerli ve milli ilk haberleşme uydusu olma özelliği taşıyor. Türkiye'nin uzaydaki yerini sağlamlaştırmak ve kullanılan haberleşme sistemlerinin çok daha etkin çalışması için yapılan TÜRKSAT 6A'nın fırlatılma prosedürleri başlatıldı. Fırlatılması için tüm çalışmaların nihayete erdirildiği TÜRKSAT 6A bu akşam Amerika'ya gönderilecek.

Gönderme işlemi öncesinde Mürted Hava Üssü'nde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da katıldı.

Bakan Kacır bu üretimin tarihi bir üretim olduğunu ve gelecek hedeflerine ön ayak olacağını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Haberleşme uydularını yurt dışından temin eden ülkemiz Türksat 6A ile birlikte haberleşme uydusu üretebilen 10 ülkeden biri olacak. Ülkemizin stratejik güvenliği için milli uydu markamızı oluşturacağız" dedi.

AY GÖREVİNE İŞARET EDİLDİ

Bakan Kacır konuşmasının bir bölümünde Türkiye'nin ay görevini hatırlatarak "Uzayın sunduğu sınırsız fırsatlardan yararlanmaya hazırız. Ay programımız kapsamında milli imkanlarla geliştirdiğimiz uzay aracıyla aya erişeceğiz" ifadelerini kullandı.

Milli uydu bu akşam fırlatılması için ABD'ye gönderilecek. Uydunun uzay ile buluşacağı zamanın ise Temmuz olduğu belirtildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER