Türkiye'de VPN kullanmak yasal mı, Instagram'a VPN ile girilir mi?

BTK tarafından yapılan açıklama ile Instagram'a erişim engeli getirildi. Instagram'a erişemeyen kullanıcılar ise VPN'ye yönelirken bunun yasal olup olmadığını sorguluyor.

Türkiye'de VPN kullanmak yasal mı, Instagram'a VPN ile girilir mi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından binlerce kullanıcı da Instagram'a girebilmenin farklı yollarını aramaya başladı. Sabahın erken saatlerinde itibaren sosyal medya platformuna giriş yapamayan kullanıcılar, Virtual Private Network (VPN) kullanarak bu platforma erişim sağlarken bir yandan da VPN kullanmanın yasal olup olmadığı merak ediliyor.

BTK'nın sitesinde Instagram'a erişim engelinin uygulandığı yönünde bir duyuruya yer verilirken Türkiye’den sosyal medya platformuna giriş yapmak isteyenler VPN kullanmaya başladı. Bu çerçevede ''Türkiye'de VPN kullanmak yasal mı, Instagram'a VPN ile girilir mi?'' soruları da gündeme taşındı.

VPN KULLANMAK YASAL MI?

VPN, genellikle internette gizliliği korumak, coğrafi kısıtlamaları aşmak ve güvenli bir bağlantı sağlamak amacıyla tercih edilir.

Türkiye'de VPN kullanmak yasal mı, Instagram'a VPN ile girilir mi?

Birçok ülkede yasal olarak kabul edilen VPN'in bazı ülkelerde de kullanımı sınırlı ya da yasaklıdır. Türkiye'de VPN kullanımı genel olarak yasal olsa da VPN kullanarak yasadışı faaliyetlerde bulunmak da suç teşkil edebilir.

VPN İLE İNSTAGRAM'A NASIL GİRİLİR?

VPN ile Instagram’a giriş yapmak isteyenlerin cep telefonlarında ya da bilgisayarlarında öncelikle iyi bir VPN programını indirmelidir. VPN adımlarını geçtikten sonra kullanabilirsiniz.

SONRAKİ HABER