Türkiye dünya tarihine geçti! Türksat 6A başarı ile uzaya fırlatıldı

Ülkemizin haberleşme ağını daha da genişletecek ilk yerli uydu Türksat 6A Amerika Birleşik Devletlerinden uzaya fırlatıldı. Fırlatma ile birlikte yeni bir dönemin kapıları açıldı.

Türkiye dünya tarihine geçti! Türksat 6A başarı ile uzaya fırlatıldı

Uzayda olan varlığını güçlendirirken bir yandanda bunu kendi imkanları ile gerçekleştirmek isteyen Türkiye önemli bir başarıya imza attı. Türksat 6A yıllar süren sürecin ardından uzaya gönderildi.

Türkiye'de de heyecanla takip edilen gelişme bir kaç defa ertelenmesinin ardından gece 20:30'da yaşandı. Fırlatma işleminin başarı ile gerçekleşmesinin ardından uydudan 67. dakikada ilk sinyal alınarak başarının sağlandığı ifade edildi.

TÜRKİYE İÇİN YENİ DÖNEM

Türksat 6A ile birlikte ülkemiz yeni bir seviyeye geçmiş oldu. Bu zamana kadar uydu kullanan Türkiye bundan sonrasında uydu üreten konumuna yükseldi. Türkiye bu gelişme ile birlikte kendi imkanları ile uzaya uydu gönderen 11. ülke oldu.

Söz konusu uydu 15 yıl hizmet verecek. 2039 yılına kadar görevde kalması planlanan uydu ile Türkiye'nin yayın ağı 5 milyar insan gibi ciddi bir orana yükselecek. Ayrıca Türksat yayınları yeni ülkelere ulaşmış olacak.

Türksat'ın başarı ile uzaya çıkarılması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda isimden tebrik mesajı geldi. Mesajlarda Türkiye'nin uzay varlığının güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER