Tinder Türk kullanıcılarına LGBT konulu uyarı yaptı

En ünlü online arkadaşlık uygulaması Tinder'den Türkiye özelinde atılan hamle gündem oldu. Tanışma ve ilişki kurma üzerine kullanılması ile bilinen Tinder cinsel tercini LGBTQ olarak seçenlere bir yazı gönderdi.

Tinder Türk kullanıcılarına LGBT konulu uyarı yaptı

İlk olarak 2012 yılında piyasaya sürülen bu uygulamada insanlar konumlarına yakın noktalarda tercihlerine göre karşı cinsten insanlarla tanışıp arkadaşlık kurabiliyor. Uygulamada cinsel yönelim olarak farklı seçimlerde yapılabiliyor.

Türkiye'de de bir çok insan tarafından aktif olarak kullanılan uygulama ile ilgili gelen son haber son dönemde sosyal medya uygulamaları ile devletlerin ters düşmesi konusunu akıllara getirdi.

Tinder Türk kullanıcılarına LGBT konulu uyarı yaptı

"BULUŞURKEN DİKKATLİ OLUN"

Tinder cinsel yönelimini LGBTQ olarak seçen kişilerin ekranına gönderdiği yazıda şu uyarıya yer verdi;

"Coğrafi konumunuza dayanarak, LGBTQ topluluğunun cezalandırılabileceği bir yerde bulunduğunuz görülüyor. Eğlenmenizi istiyoruz, ancak güvenliğiniz bizim için en önemli önceliktir. Lütfen yeni eşleşmeler oluştururken ve tanımadığınız kişilerle buluşurken dikkatli olun ve ekstra özen gösterin. Beğendiğiniz kişiler hala profilinizi görebilir ve sizinle eşleşebilir."

TİNDER GELEN UYARI SONRASI YAŞANACAK GELİŞMELER MERAK KONUSU OLDU

Tinder tarafından yapılan bu uyarı kısa sürede gündem oldu. LGBT faaliyetlerini açık bir şekilde desteklemediğini belirten hükümet tarafından bu uygulamaya dair bir hamle yapılıp yapılmayacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER