TikTok ABD'de devam etmek için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu!

Amerika'da yasaklanması gündeme gelen TikTok bu kararı önleyebilmek adına Yüksek Mahkeme'ye başvuru yaptı. Çin menşeli olan sosyal medya platformu Amerika'da tartışmalara neden olmuş yasaklanması gündeme gelmişti.

TikTok ABD'de devam etmek için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan TikTok, Amerika'da da büyük bir hızla yayılmıştı. Diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak Amerikalı değil Çin menşeli olarak hizmet veren TikTok'un ABD'de yasaklanması gündeme gelmişti. Amerika'da hükümet TikTok'un ya Amerikalı bir firmaya satılması ya da yasaklanması için kanun teklifi hazırlanmıştı.

TİKTOK AMERİKA'DA YASAKLANACAK MI?

Çin menşeli sosyal medya platformu TikTok tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD hükümetinin yasak hamlesine karşı Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, geçici olarak durdurulması için acil tedbir kararı başvurusunda bulunulan ve uygulamanın satışını veya yasaklanmasını mümkün kılan yasanın, "yaklaşık 170 milyon ABD'li kullanıcının haklarını ihlal ettiği" vurgulandı.

Bu süreçte "statükonun korunması" çağrısı yapılan açıklamada, "yasağın durdurulmaması halinde TikTok'taki küçük işletmelerin 1 milyar dolardan fazla gelir kaybedeceği ve platformdaki içerik üreticilerinin sadece 1 ay içinde yaklaşık 300 milyon dolarlık kayba uğrayacağı" belirtildi.

Öte yandan, ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde, SoftBank Group Üst Yöneticisi (CEO) Masayoshi Son ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgileneceklerini belirterek, "TikTok için kalbimde sıcak bir yer var çünkü gençliği 34 puan farkla kazandım ve bunun TikTok'la ilgisi olduğunu söyleyenler var." diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız sene Amerika yönetimi TikTok uygulamasını Amerikalıların verilerini Çin yönetiminin erişimine açmakal itham etmişti. Bu nedenle Biden hükümeti TikTok'un ya yasaklanması ya da Amerikalı bir şirkete satılmasını şart koşan bir kanun teklifi hazırlamıştı. Amerika'da 170 milyon kullanıcıya sahip olan TikTok'un yasaklanması tüm dünyada büyük yankı uyandırırken TikTok yüksek mahkemeye başvuru yaparak bu yasanın geçici olarak durdurulmasını talep etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER