Telegram kapanıyor mu, erişim engeli mi gelecek? Kritik iddia geldi

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram ile ilgili bugün ciddi bir iddia ortaya atıldı. Son dönemde peş peşe uygulamaların erişime engellendiği ülkemizde bu uygulamaya da benzer bir hamle gelebilme ihtimali olduğu öğrenildi.

Telegram kapanıyor mu, erişim engeli mi gelecek? Kritik iddia geldi

Geçmiş yıllarda Youtube ve Vikipedi gibi global sitelerin erişime engellendiği ülkemizde Wattpad, Instagram ve Roblox gibi uygulamalar peş peşe ülkemizde kullanım dışı kalmıştı. Bu uygulamaların içinde en çok abonesi olan Instagram, 8 günlük bir aranın ardından yeniden erişime açılmıştı.

SIRADAKİ UYGULAMA TELEGRAM MI?

Ülkenin en birinci maddesi olan bu konu henüz dün akşam sonuçlanmışken yeni bir erişim engeli iddiası teknoloji gündemine bomba gibi düştü. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram'ın da Türkiye'de erişime engellenebileceği ifade edildi.

UYARILDI AMA CEVAP ALINMADI İDDİASI

Sabah'ta yer alan habere göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram'daki aynı gerekçe ile uygulamaya uyarıda bulundu. Katalog suçları ihlal ettiği ifade edilen uygulamadan bir karşı cevap gelmediği ifade edilirken BTK'nın bu konuda da bir reaksiyon alabileceği ön görülüyor. Rahatsız edici görsellere ve videolara kolayca ulaşılabilen Rus uygulaması Telegram'ın ülkemizde 8 milyon civarında kullanıcısı olduğu biliniyor.

Instagram konusu boyunca tüm uygulamalara aynı hassasiyetle yaklaşıldığına dair ifadeler sıklıkla yer almıştı. Şu anda konu ile ilgili devlet kurumlarından bir adım ya da açıklama gelmedi. Söz konusu iddianın ardından neler olacağı merakla beklenmeye başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER