Hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası haline gelen telefonlarda belli başlı sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu sorunlar çeşitli olabildiği gibi kaynağı da birbirinden farklıdır. Özellikle de Android telefonlar için bakıldığı zaman kişilerin yaşayabileceği en büyük sorunlar arasında şarjların hızlı bitmesi olmaktadır.
Konuya ilişkin kullanıcılar cihazlarının şarjlarının nasıl daha uzun süre gidebileceği konusunda merak edilenleri araştırmıştır. Buna göre de bazı pratik yöntemler ile telefonların şarjlarının eskisine göre daha uzun süre gidebileceği, pil ömürlerinin de uzayabileceği belirtilmiştir.
TELEFONUMUN ŞARJI HEMEN BİTİYOR DİYENLER DİKKAT!
Uzun süreli telefon kullanımlarında artık cihazların pi ömürleri bitebilmektedir. Bu nedenle bu duruma maalesef bir müdahale yapılamaz. Fakat bu tür durumların dışında kişilerin kullanımlarına bağlı olarak telefonlarının şarjı hızlı bir şekilde tükenmektedir. Durum bu şekilde olunca da kişiler tarafından bu tür sorunların önüne nasıl geçilebileceği hakkında araştırmalar yapılmaktadır.
BU YÖNTEMLER ŞARJ SORUNUNUZU ORTADAN KALDIRACAK!
Telefonun ömrü, kişilerin kullanım şekli gibi pek çok faktör telefonun şarj sağlığını etkileyen faktörler içinde yer alabilmektedir. Bu nedenle farklı faktörlere karşı izlenebilecek olan adımlar başlıca şu şekildedir;
1 - Ekranınızı daha kısa sürede kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
2 - Ekran parlaklığını azaltarak, gerek olmadıkça düşük seviyelerde kullanabilirsiniz.
3 - Parlaklığı otomatik olarak değişecek şekilde ayarlayıp, siz unutsanız dahi telefonunun gerekli olmayan alanlarda sizin için kısmasını sağlayabilirsiniz.
4 - Klavye seslerini veya titreşimlerini kapatarak, ekstra şarj harcamasından kaçınabilirsiniz.
5 - Yüksek düzeyde pil kullanımına sahip uygulamaları kısıtlayarak, arka planda dahi çalışması sonucunda şarjının azalmasını önleyebilirsiniz.
6 - Uyarlanabilir Pil'i açabilirsiniz.
7 - Kullanılmayan hesapları silerek hem alan hem de şarjdan tasarruf edebilirsiniz.
8 - Koyu temayı etkinleştirerek diğer temalara göre daha az şarj harcamasına ulaşabilirsiniz.
Yukarıda verilen adımların izlenmesine rağmen hala devam eden sorunlara karşı telefonlar için bulunan servisler ile görüşme sağlayabilirsiniz.