Telefonum sürekli donuyor diyenler dikkat! İşte iyileştirmek için yapabilecekleriniz

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından gelen şikayetlerin büyük bölümü telefonların sıklıkla donmasıdır. İşte bu tür donma sorunlarına karşı telefon sahiplerinin yapabilecekleri...

Telefonum sürekli donuyor diyenler dikkat! İşte iyileştirmek için yapabilecekleriniz

Her ne kadar telefonlar yıllar geçtikçe yenilikler ile gelişse de hala pek çok akıllı telefon kullanıcıları telefonlarda görülen donma problemi ile karşılaşmaktadır. Bu nedenle de konu hakkında nelerin yapılabileceğine ilişkin merak edilenleri araştırmaktadır. Durum bu şekilde olunca da kişilerin bu tür sorunlar yaşamadan telefonlarını kullanabilmesi için basit yöntemler önerilmiştir.

SIKLIKLA AKILLI TELEFONUM DONUYOR DİYENLER DİKKAT!

Artık hayatımızın bir parçası haline gelen işte, evde, okulda ve sosyal yaşantımızda vazgeçilmez olan akıllı telefonlarımızın sorunsuz bir şekilde işlemesi hepimiz için son derece önemlidir. Bu nedenle de telefonlarda yaşanan donma problemi bir bakıma hayatımızı da yavaşlatmaktadır. Tam da bu nedenle kişiler için donma gibi problemlere karşı hayat kurtarıcı yöntemler bulunmaktadır.

TELEFONLARIN DONMASINI ENGELLEMEK İÇİN İZLENEBİLECEK YÖNTEMLER!

Akıllı telefonlarımızın donma sorununu engellemek adına izleyebileceğimiz belli başlı adımlar şu şekildedir;

1 - Telefonun Güncelliği

Belirli aralıklarla telefonların daha iyi bir yazılıma sahip olabilmesi için güncelleme gönderilir. Kişilerin bu güncellemeleri yapması, telefonunun daha da hızlı bir şekilde çalışması için en iyi adımlardan biri olacaktır. Aynı şey telefonda bulunan uygulamalar için de geçerlidir.

2 - Arka Plandaki Uygulamalar

Telefon kullanırken bir uygulamaya girdikten sonra işimiz bittiğinde kesinlikte arka plandan kaldırılmalıdır. Aksi halde arka planda çalışmaya devam eden uygulamalar hem telefonları yavaşlatır, hem de şarjının daha da hızlı bir şekilde bitmesine neden olur.

3- Orijinal Olmayan Şarj Aletleri

Fiyatların artmasının ardından son dönemde pek çok kişi şarj kablosunu ve adaptörünü orijinal seçmemektedir. Fakat pek de kaliteli olmayan bu aletler zaman içerisinde bozularak telefonumuzun yavaşlamasına da neden olabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra kimi zaman da tüm bu faktörler olmasa da telefonumuz yavaş durumdadır. Bu durum da genellikle telefonun çok eski olmasından kaynaklanabilir.

SONRAKİ HABER