Telefon tamircileri uyarıyor! Sıcaklarda cep telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmayın

Telefon tamircileri, aşırı sıcak havalarda cep telefonlarının uzun süre şarjda bırakılmaması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Telefon tamircileri uyarıyor! Sıcaklarda cep telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmayın

Cep telefon tamirciliği yapan Selim Koç, cep telefonlarının uzun süre şarjda bırakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Cep telefon tamirciliği yapan Selim Koç, sıcak havalarda cep telefonlarının şarjda uzun saatlerde kalmaması gerektiğini tavsiye ederken, sahte bataryalara karşı da uyardı. Koç, sıcak aylarda telefon bataryalarının aşırı ısınmasından dolayı cihazda da ısınma problemi yaşandığını söyledi. Tamirci Koç, telefonlarda sahte bataryaların kullanılmasını önermediklerini belirterek, “Yaz dönemlerinde bataryalar çok fazla ısındığı için aynı zamanda telefonlar da ısınıyor, bunlarla birlikte batarya şişiyor ve bazı problemler oluyor" dedi.

Telefon tamircileri uyarıyor! Sıcaklarda cep telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmayın

"ŞARJ ESNASINDA TELEFON ISINIR"

Sahte bataryaların pek önerilmediğini söyleyen Selim Koç, "Yaz döneminde telefonlarda en çok sıcaklıklardan kaynaklı şarj entegreleri bozuluyor. Bu da aynı şekilde bataryayla bağlantılı bir durum. Sahte bataryalarda aslında çok fazla patlama meydana gelmiyor. Ama çabuk şişebiliyorlar, telefon ömrünü kısaltabiliyorlar ve cihaz verimini düşürebiliyorlar. Dolayısıyla sahte bataryalar pek önerilmiyor. Piyasada bazı kaliteli markalar var, daha çok onlar tercih edilebiliyor." ifadelerini kullandı.

Koç, "Vatandaşlar yaz döneminde telefonlarını özellikle fazla şarjda tutmamaya dikkat etmeliler. Çünkü şarj esnasında telefon ısınır. O yüzden batarya dolduğu zaman fiş çekilmeli. Böylelikle hem telefonun hem de pilin ömrü daha uzun olur" diye konuştu.

Yaz döneminde cep telefonlarının uzun süre şarjda bırakılmaması konusunda uyaran Selim Koç, hiçbir cihazın güneşe maruz kalmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER