Sosyal medyada 18 yaş altına sınırlı erişim: Genç Hesaplar

Kanada, ABD, Avustralya ve İngiltere'de uygulanan Genç Hesaplar uygulaması ülkemizde de gündemde. 18 yaş altı kullanıcılara ebeveyn kontrolü sağlayan uygulama içeriklere erişim ve diğer kullanıcılarla etkileşimde sınırlama imkanı sunacak.

Sosyal medyada 18 yaş altına sınırlı erişim: Genç Hesaplar

Türkiye'de son dönemde sosyal medya kullanan 18 yaş altı çocuk sayısı büyük bir hızla artarken çocukların sosyal medyada geçirdiği sürenin artmasıyla risklerde arttı. Çocuklara yönelik taciz ve şantaj olaylarının artması üzerine geride bıraktığımız günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından ilk sinyalleri verilen sosyal medya düzenlemesi için beklenen adım atıldı.

GENÇ HESAPLAR UYGULAMASI NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Instagram'ın ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da başlattığı "Genç hesaplar" uygulaması Ocak 2025 itibarıyla Türkiye'de de hayata geçirilecek. Yeni uygulamayla 18 yaş altı kullanıcıların içeriklere erişimi ve diğer kullanıcılarla etkileşimlerine ciddi bir sınırlama geliyor.

Bu uygulama ebeveyn kontrolüne olanak tanıyacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada çocukların pedagojik gelişimlerine zarar veren sosyal medya uygulamalarıyla ilgili yeni tedbirler alacaklarını açıklamıştı.

Söz konusu uygulama ile beraber 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle 18 yaş altı olan tüm hesaplar otomatik olarak Genç Hesap olarak düzenlenecek. Bu hesap sahipleri sadece takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecekler. Yine bu kişilerin görüntüleyebildikleri keşfet ve reels videoları da filtreye tabi tutulacak. Günlük 60 dakikadan fazla kullanımda gençlere hesaplarından çıkmalarına yönelik uyarı mesajı gönderilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER