Skype'da reklam devri bitiyor!

20 yılı geçen bir süredir internet dünyasında yer alan Skype insanların oturdukları yerden birbirleri ile görüşmesini sağlıyor. Toplantı ve uzaktan görüşme gibi nedenlerden dolayı tercih edilen uygulamada önemli bir güncellemenin geleceği öğrenildi.

Skype'da reklam devri bitiyor!

İnternetin ve sosyal medyanın insanların hayatına yeni yeni girdiği dönemde çıkan ve bu konuda ilklerden olan Skype, 2011 yılından beri Microsoft çatısı altında bulunuyor. Zaman içerisinde sahip olduğu özelliğin bir çok farklı uygulamada yer almasından dolayı yeni bir adım atma kararı alan Skype'tan bilgiler geldi.

UYGULAMA ARTIK REKLAMSIZ OLACAK

İnternet dünyasında en rahatsız edici unsurlardan olan reklamlar ile ilgili radikal bir karar alan Microsoft, shiftdelete'de yer alan habere göre Skype'ı reklamsız yapacak. Alınan bu karar ile uygulamanın daha sadece ve ilgi çekici bir arayüze sahip olması bekleniyor.

Arayüzü de daha kullanışlı hale getirme adına çeşitli dokunuşlar yapan Microsoft'un Skype'i aradığı günlere götürüp götürmeyeceği zamanla belli olacak.

Skype gibi uygulamalar çıktığı ilk dönemde insanların vazgeçilmezi olmuş, sonradan popülerliğini kaybetmişti. Popüler sosyal medya uygulamalarının neredeyse tamamında görüntülü konuşma yapılabilmesi Skype gibi uygulamaların hitap ettiği kitleyi daraltmıştı. Pandemi döneminde daha çok Zoom ve Twitch gibi uygulamalar adından söz ettirmişti.

ETKİSİ MERAK EDİLİYOR

20 yıla rağmen aktif olarak kullanılmaya devam eden Skype'ın reklamsız hizmet kararının olumlu bir etkisinin olması tahmin ediliyor. Skype'ın bu kararının sürekli olup olmayacağı ilerleyen dönemlerde izlenecek politikaya göre şekillenecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER