Samsung'un bütçe dostu telefonu Galaxy A06 Türkiye'de satışa çıkıyor

Samsung’un bütçe dostu akıllı telefonlarından olan Samsung Galaxy A06’nın Türkiye’de satışa çıkarılacağı açıklandı. Samsung Galaxy A06 Türkiye satış fiyatı merak ediliyor.

Samsung'un bütçe dostu telefonu Galaxy A06 Türkiye'de satışa çıkıyor

Türkiye’de bütçe dostu akıllı telefonlar önemli bir müşteri potansiyeline sahip olabiliyorlar. Bundan dolayı da teknoloji devleri Türkiye’de bütçe dostu olarak tabir edilebilecek akıllı cihazları satışa çıkarmayı tercih ediyorlar. Bu konuda son hamle Samsung firmasından geldi. Teknoloji devi Türkiye piyasası için Samsun Galaxy A06 model cihazı satışa çıkarmak için resmi adımı attı.

SAMSUNG GALAXY A06 ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy A06 model akıllı telefon nihayetinde firmanın en iyi cihazlarından birisi değil. Ancak fiyat performans ürünü olan bu cihazın bu açıdan çok önemli avantajları olabiliyor. Cihaz Türkiye’de 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile satışa çıkarılıyor.

Cihazda Media Tek Helio G85 işlemci bulunuyor. Sistem gücünü 4/6 GB RAM’den alabiliyor. Ekran özellikleri ise 6,7 inç IPS LCD 90 Hz olarak açıklandı. Samsung Galaxy A06 8 megapiksel selfie kamerası ve cihazın arkasında 50 megapiksel geniş açı ile 2 megapiksel derinlik kameraları bulunuyor.

25W şarj desteği olan 5.000 mAh bataryaya sahip olan Samsung Galaxy A06 kapasite açısından da microSD kart desteği ile 1 TB’a kadar kullanım sunabiliyor. Cihaz kutusundan çıkarıldığında Android 14 ile kullanıma başlanıyor. Ancak cihazın Android 15 ile 16’yı da alacağı Samsung tarafından açıklanmıştı. 196 gram ağırlığında olan cihazın boyutları 167,3 x 77,3 x 8.0 mm şeklinde açıklandı.

TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLMADI

Samsung Galaxy A06 için en çok merak edilen konu Türkiye fiyatı oldu. Samsung Türkiye bu akıllı telefonu satış listesine aldı ama henüz fiyatını açıklamadı. Cihaz yurt dışında 127 dolarlık fiyat ile satılıyor. Türkiye’de ise bu fiyatın 7.750 TL seviyelerinde olması bekleniyor. Resmi satış fiyatının çok kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER