Samsung Galaxy Z serisinin yeni modellerinin maketleri görücüye çıktı

Teknoloji dünyasının nabzını tutan markalardan Samsung’un Galaxy Z serisinin yeni çıkacak Fold 6 ve Flip 6 modellerinin maketleri tanıtım etkinliği öncesi görücüye çıktı.

Samsung Galaxy Z serisinin yeni modellerinin maketleri görücüye çıktı

Samsung Galaxy Unpacked etkinliği bir kez daha teknoloji tutkunlarıyla buluşacak Donanımhaber’in haberine göre, etkinlikte tanıtılması beklenen Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6'nın market görüntüleri ortaya çıktı.

GALAXY 24 ULTRA’YA BENZETİLDİ

Sızdırılan maket görüntülerine göre Galaxy Z Fold 6, yeni tasarımıyla Galaxy S24 Ultra'ya benzeyecek. Telefon, Fold5'e kıyasla biraz daha keskin ve sert köşelere sahip. Ayrıca daha önce bahsedilen kare tasarım yerine selefinin en-boy oranını koruyor. Arkasında ise bir adet led flaş olmak üzere üçlü kamera sensörü ile teknoloji tutkunlarını karşılayacak.

Samsung Galaxy Z serisinin yeni modellerinin maketleri görücüye çıktı

FLİP 6’NIN KÖŞELERİ KAVİSLİ BİR YAPIDA

Galaxy Z Flip 6'da ise telefon sadece iki kameraya sahip ve telefonun yanları tamamen düz. Galaxy Z Fold 6’nın aksine Galaxy Z Flip 6’nın köşeleri kavisli bir yapıda geliyor. Telefonun ön tarafında ise, alt kısmında katlanmış bir tasarım bulunan 3,4 inçlik bir kapak ekranı yer alıyor. Menteşe konusunda Galaxy Z Fold 6’da bulunan ile benzer bir yapı kullanılacak gibi görünüyor.

Galaxy Z Flip 6’nın birincil arka kamerasının 50MP olarak yenileneceği, 3,4 inç OLED kapak ekranı ve 6,7 inç dahili katlanabilir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Pil kapasitesinin de biraz daha büyük, muhtemelen 4.000mAh seviyesinde olması bekleniyor. Galaxy Z Fold 6’nın ise 50 MP f/1.8 1/1.56" ISOCELL GN3 birincil, 10 MP f2.4 1/3.94" OIS 3x zoom telefoto ve 12 MP f/2.2 1/3.06" ultra geniş kameraya sahip olması öngörülüyor.

Her iki telefon da Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden güç alacak ve 7 yıllık Android ve güvenlik güncellemeleri desteğiyle gelecek.

GALAXY WATCH7’NİN DE TANITILMASI BEKLENİYOR

Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6'nın, Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Buds 3 ile birlikte 10 Temmuz'da Paris'te Samsung'un bir sonraki Unpacked etkinliğinde sahne alması düşünülüyor.

SONRAKİ HABER