Roblox açıldı mı, ne zaman açılacak?

Roblox'a giriş yapamayanlar bunun nedenini sorgularken BTK, oyun platformu Roblox'a çocuk istismarına yönelik içerikler nedeniyle erişim engeli getirildiği açıkladı. Erişim engeli ile beraber Roblox'un ne zaman erişime açılacağı araştırma konusu oldu.

Roblox açıldı mı, ne zaman açılacak?

Özellikle çocukların giriş yaptığı oyun platformu Roblox'a erişim sağlanamıyor. Roblox'a erişim sağlayamayanlar araştırmalar devam ederken Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) da siteye erişim engeli getirildiğini açıklamıştı.

BTK tarafından yapılan duyuruda "roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadelerine yer verildi. Bu çerçevede platforma giriş yapmak isteyenler, ''Roblox açılacak mı, neden yasaklandı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ROBLOX AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

BTK, oyun platformu Roblox'a çocuk istismarına yönelik içerikler nedeniyle erişim engeli getirildiği açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan ve Adalet Bakanı Tunç'tan Roblox'un neden yasaklandığına ilişkin açıklamalar geldi. "URL adreslerinin çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" nedeniyle siteye erişim engeli getirilmesine karar verildi.

Roblox açıldı mı, ne zaman açılacak?

Açıklamada "Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Popüler oyun sitesi Roblox'a erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. BTK'nın konuyla ilgili olarak açıklama yapması beklenirken erişim engelinin kaldırılması ile ilgili herhangi bir değerlendirme de henüz gelmedi.

SONRAKİ HABER