Nvidia’dan 50 trilyon dolarlık yapay zeka otomasyonu hamlesi

Çip üreticiliği kadar yapay zekada da adından söz ettirmeye başlayan Nvidia yeni bir otomasyon hamlesine hazırlanıyor.

Nvidia’dan 50 trilyon dolarlık yapay zeka otomasyonu hamlesi

Donanımhaber’in haberine göre Nvidia CEO'su Jensen Huang şirketin yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, 50 trilyon dolar değerindeki ağır sanayinin, şirketin gelişmiş çipleri tarafından yönlendirilen bir sonraki yapay zeka oyun alanı olabileceğini söyledi. Huang, yapay zekanın teknoloji sektöründen sağlık hizmetlerine kadar çok çeşitli sektörlere nüfuz ettiğine de vurguda bulundu.

YAPAY ZEKA ALANINDA OTOMASYON YARIŞI DÖNEMİ

Microsoft, Amazon veya diğer tüm büyük şirketler de otomasyon yarışına girmiş durumda. Bu yarışta fark yaratacak olan şey ise bilgi işlem gücü kapasitesi olacak. Nvidia ise hem donanım tarafında hem de muhtemelen dünyanın en iyi yapay zeka hesaplama yığını olan CUDA ile işlem gücü tarafında hazırda bekliyor

Nvidia CEO'su Jensen Huang, firmanın bu alandaki güçlü konumundan faydalanarak 50 trilyon dolarlık yapay zeka tabanlı otomasyon pazarında öncü olmak istiyor. Huang’e göre sektör halihazırda otomasyona doğru ilerliyor ve işin ekonomi tarafında yapay zekanın geleceğini “yeşil” olarak görüyor.

Huang aynı zamanda geliştirilmesi için yaklaşık 10 milyar dolar harcanan Nvidia'nın yeni Blackwell mimarisi hakkında da konuştu. CEO, oldukça cüretkâr bir şekilde Blackwell’in tarihlerindeki ve tüm bilgisayar tarihindeki en başarılı ürün olacağını kaydetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER