Neuralink FDA onayı aldı 2. beyin çipi takılacak hasta belli oldu

Çılgın dahi olarak anılan Elon Musk'ın kurmuş olduğu Neuralink ikinci bir hastaya daha beyin çipi takmak için gerekli FDA onayını aldı. Haber teknoloji sektöründe büyük yankı uyandırdı.

Neuralink FDA onayı aldı 2. beyin çipi takılacak hasta belli oldu

Teknolojide yaşanan gelişmeler sağlık sektörü tarafından da yakından takip edilirken ABD'li milyoner dahi Elon Musk bu alanda çığır açacak yeni buluşmalar imza atmak için Neuralink adını verdiği şirketi kurmuştu. Şirket tarafından yürütülen projeler tüm dünya tarafından yakından takip edilirken hatırlanacağı üzere şirket geride bıraktığımız günlerde dünyada ilk kez bir hastaya beyin çipi takarak tarihe geçmişti.

Beyin çipi implantı üretmek üzere kurulan şirkette ilk insan deneğe takılan beyin çipi sonrasında gözler yaşanacak gelişmelere çevrilmişti. Hatırlanacağı üzere dünyanın ilk beyin çipi Nolan Arbaugh isimli hastaya takılmıştı. Arbaugh geçirdiği kaza sonrasında omuzundan aşağısını hissedemeyeceği bir şekilde yaralanmış, 2016 senesinden sonra hayatını bu şekilde devam ettirmek zorunda kalmıştı.

FDA ONAYI ÇIKTI, MUSK 2. BİR HASTAYA DAHA BEYİN ÇİPİ TAKACAK!

8 Mayıs tarihinde Neuralink beyin çipi takılan hastanın son durumunu kamuoyuna açıklamış ve 100 günlük sürecin geride kaldığını duyurmuştu. 28 Ocak tarihinde gerçekleştirilen ilk beyin çipinin ardından FDA tarafından ikinci beyin çipi ameliyatı için gerekli izin verildi.

Neuralink FDA onayı aldı 2. beyin çipi takılacak hasta belli oldu

FDA tarafından verilen ikinci onayın ardından şirketin beyin çipini daha da geliştirerek ikinci hastaya takacağını, ultra ince kabloların bu sefer beynin daha derin noktalarına takılmasının amaçlanacağı ifade edildi. Henüz operasyonun gerçekleştirileceği kesin tarih ya da yeni beyin çipinin takılacağı hastanın kimliği ve sağlık durumu hakkında ise bilgi verilmedi. Çalışmaların detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER