NATO'nun askeri uydu haberleşme altyapısını Türk şirket koruyacak!

Türk teknoloji şirketlerinin son dönemde gerçekleştirdiği ataklar küresel çapta yankı uyandırmaya devam ederken Türk teknoloji şirketi CTech, NATO'nun askeri uydu haberleşme alt yapısını koruma ihalesini kazandırdı.

NATO'nun askeri uydu haberleşme altyapısını Türk şirket koruyacak!

NATO tarafından düzenlenen Uydu Haberleşmesi Yer Sistemlerinin Elektronik Karıştırmaya Dayanıklı Sistem (EPMS) İhalesi, Türk teknoloji şirketi CTech tarafından kazanıldı. Söz konusu görev daha önce yıllardır aynı şirket tarafından yürütülüyordu. Böylelikle Türk şirket büyük bir başarıya imza attı ve tek kaynak olarak bu görevi yerine getiren şirketi geride bırakmayı başardı.

TÜRK ŞİRKETTEN KÜRESEL ÇAPTA BÜYÜK BAŞARI!

Türk teknoloji şirketi CTech, NATO'nun askeri uydu haberleşme altyapısının korunmasına yönelik ihaleyi, bu görevi yıllardır tek kaynak olarak yerine getiren üreticiye karşı kazandı.

Savunma, güvenlik, havacılık, uzay, telekomünikasyon ve yayıncılık alanlarında güvenli haberleşme çözümleri sunan CTech, NATO Haberleşme ve Bilgi Sistemleri Ajansı (NCIA) tarafından Uydu Haberleşme İletim Hizmetleri Yetenek Paketi kapsamında açılan Uydu Haberleşmesi Yer Sistemlerinin Elektronik Karıştırmaya Dayanıklı Sistem (EPMS) İhalesi'ni kazandı.

Sistemin önceki sürümlerini değiştirmeyi amaçlayan, yeni nesil elektronik karıştırmaya dayanıklı çözüm arayışı için CTech tarafından geliştirilen SecureARX ürünü tercih edildi. SecureARX, ilgili standardizasyon anlaşmasına göre ve ilave yetenekleriyle NATO'nun uydu yer sistemlerine kritik sabit veya taşınabilir istasyon ve platformlar olarak kapsamlı bir şekilde entegre edilecek ve NATO'nun uydu haberleşme operasyonlarının kesintisiz devamlılığı sağlanacak.

CTech Genel Müdürü Cüneyd Fırat yaptığı açıklamada, savunma, havacılık, uzay gibi alanlarda güvenli haberleşme ya da haberleşmenin güvenliğinin sağlamak için çeşitli seviyelerde tedbirler geliştirdiklerini söyledi.

2006 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri için elektronik karıştırmaya dayanıklı güvenli uydu haberleşme modemi AR-GE çalışmasına başladıklarını ve ilk teslimat 2011'de yaptıklarını, bu alandaki çalışmalarının halen sürdüğünü dile getiren Fırat, uzun yıllardan bu yana elektronik karıştırmaya dayanıklı ve güvenli uydu terminallerinin ihtiyaçları başarıyla karşıladığını belirtti.

Uydu haberleşmesinde bu hizmeti sağlamanın oldukça zor olduğuna dikkati çeken Fırat, daha sonra NATO standartlarına uyumlu hale getirip, NATO'nun bu alandaki ihtiyaçlarını uzun soluklu olarak takip ettiklerini kaydetti.

Söz konusu teknoloji uzun yıllardır NATO tarafından kullanılırken Türk firma CTech tarafından söz konusu ihale için teklifin 2024 yılının Ocak ayında verildiği belirtildi. İhale için şirket tarafından 670 sayfalık döküman hazırlandığı, 8 aylık sürecin sonunda teklifin kabul edildiği açıklandı. Söz konusu başarı Türkiye'nin teknik ve ticari alanda çok önemli bir çarpan etkisi oluşturacak ihalenin kazanılması sektörde de mutluluk yarattı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER