Meta, Orion ile teknolojinin sınırlarını zorluyor

İnsanlığın uzun yıllardır hayatını kolaylaştıran teknolojik icatlar zaman içinde gelişip çok daha kullanışlı hale geldi. Özellikle son yıllardaki giyilebilir teknoloji kavramı hayran verici boyutlara ulaştı.

Meta, Orion ile teknolojinin sınırlarını zorluyor

Başta iletişim olmak üzere insanlık ihtiyaç duyduğu bir çok işlemi teknolojik cihazlar ve internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Dünyaca ünlü teknoloji şirketleri kullanılan cihazları çok daha üst boyutlara getirme noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle yakın zamanda insanların adeta içindeymiş hissiyatı veren sanal gerçeklik deneyimlerinin yaygınlaşması özelinde hamleler yapılıyor. Konu ile ilgili olarak Meta şirketi önemli bir duyuru paylaştı.

Meta, Orion ile teknolojinin sınırlarını zorluyor

GÜNLÜK HAYATTA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Webrazzi'nin haberine göre Facebook'un kurucusu ve Meta şirketinin başındaki isim olan Mark Zuckerberg yıllık toplantıda 10 yıldır üzerinde çalıştıkları sanal gerçeklik gözlüğü orion'u tanıttı. Orion'u kullanan kişiler sadece bir gözlük ile video görüşmeleri yapabilecek, mesaj gönderebilecek ve içindeymiş hissiyatı veren hologram deneyimleri yaşayabilecek.

Bir el bilekliği de takılan Orion gözlüklerinin ilerleyen yıllarda satışa sunulması ön görülüyor. Artırılmış gerçeklik konusunda önemli bir gelişme olan Orion teknoloji severleri heyecanlandırdı.

Geçtiğimiz aylarda ise Apple, Vision Pro adlı sanal gerçeklik gözlüğünü satışa sunmuştu. Kullanıcılar belirli bir süre kullanımın ardından baş ağrısı gibi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etmişlerdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER