Mavi tikten kurtulmaya çalışanlara kötü haber! Whatsapp bir tane daha ekliyor!

Hayatımızın parçası olan uygulamalardan Whatsapp, birçok kişinin hoşlanmadığı mavi tik özelliğine bir yenisini daha ekledi.

Mavi tikten kurtulmaya çalışanlara kötü haber! Whatsapp bir tane daha ekliyor!

Facebook ve Instagram’ın da sahibi olan Meta’nın bir diğer popüler uygulaması Whatsapp, birçok kullanıcının kurtulmaya çalıştığı mavi tik özelliğinden bir tane daha eklemeye hazırlanıyor. Whatsapp üzerindeki yazışmalarda gönderilen mesajın okunduğunu belirten mavi tık işaretine gelen yeni ekleme, artık kullanıcılara çeşitli zahmetler yükleyecek.

Shiftdelete’in haberine göre WhatsApp’ın yeni yayınlanan Android beta sürümü 2.24.14.18’de ortaya çıkan bilgilere göre, WhatsApp, doğrulama sistemini Meta’nın mavi tikine uygun olarak güncelleyecek. Yeni özelliğin, yaklaşık bir ay içerisinde hem iOS hem de Android kullanıcılarının tamamına eklenmesi tahmin ediliyor.

INSTAGRAM’DA DA AYNI OLACAK

Mavi tikten kurtulmaya çalışanlara kötü haber! Whatsapp bir tane daha ekliyor!

Bu güncellemenin anlamı ise Meta’nın platformları genelinde doğrulama rozetlerini standartlaştırma çabasına işaret ediyor. Yani hem Instagram hem Meta hem de WhatsApp’ta, onaylı hesapların tamamı aynı mavi tik ile temsil edilecek. Eğer şu an Google Play Store üzerinden WhatsApp’ın beta sürümünü kullanıyorsanız, bu özelliğe zaten kavuşmuşsunuz demek oluyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, yaklaşık 3 milyar kullanıcısı için yeni özellikler sunmayı sürdürüyor. Oldukça yakın bir zamanda, uygulamanın Meta tarafından geliştirilen birçok yapay zeka özelliğiyle de donatılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER