Kalitesiz fotoğraf göndermeye son! WhatsApp'a gelen yeni özellikle tüm fotoğraf ve videolar HD olacak

Telefon kullanıcıları tarafından en çok şikayet edilen konuların başında kalitesiz fotoğraf ve video gönderme sorunu olmuştu. Bu çerçevede gelen yeni özellik ile bu sorunun ortadan kaldırılacağı açıklandı.

Kalitesiz fotoğraf göndermeye son! WhatsApp'a gelen yeni özellikle tüm fotoğraf ve videolar HD olacak

Telefon ve sosyal medya kullanıcıların en sık yaptığı şey elbette birbirlerine fotoğraf göndermektir. Fakat birbirleri ile sürekli iletişimde olabildiği WhatsApp'tan fotoğraf göndermek kimi zaman fotoğrafın kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle de kullanıcılar tarafından alternatif yollar ile daha kaliteli fotoğrafların nasıl gönderileceği konusunda merak edilenler artmaya başladı.

Peş peşe sıralanan bu sorunların artması ile birlikte de WhatsApp tarafından duruma bir müdahale geldi. Gelen son bilgilere göre artık fotoğrafların daha kaliteli bir şekilde iletilmesi için yeni bir güncellemenin hayata geçirileceği belirtildi. Böylece, WhatsApp kullanıcıları da kaliteli fotoğraflar için alternatif bir yol aramak zorunda kalmayacak.

Kalitesiz fotoğraf göndermeye son! WhatsApp'a gelen yeni özellikle tüm fotoğraf ve videolar HD olacak

KALİTESİZ FOTOĞRAFLAR ARTIK TARİH OLUYOR!

Konu ile ilgili gelen bilgilere göre WhatsApp, artık herhangi bir işlem yapmadan tüm fotoğraf ve videoları karşı tarafa HD olarak göndermek için yeni bir özellik geliştiriyor. Bu sayede de kişilerin artık birbirlerine fotoğraf gönderirken herhangi bir şekilde kalite sorunu yaşamayacakları belirtildi.

Güncelleme ile birlikte WhatsApp ayarlarındaki "Depolama ve Veri Kullanımı" başlığı altında "Medya Yükleme Kalitesi" isimli bir ayar olacağı, bu sayede de fotoğraf ve videoların HD bir şekilde karşı tarafa iletilmesinin sağlanacağı ifade edildi.

O GÜNCELLEME İLE BİRLİKTE HAYATA GEÇECEK!

Bu özelliğine ne zaman kullanılmaya başlanacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından WhatsApp'ın Android 2.24.7.17 beta güncellemesinde yer alan bu özelliğin testlerin ardından tüm kullanıcılara sunulacağı duyuruldu.

Güncelleme sonucunda ise HD kalite seçeneğinde ise 6 kata kadar daha yüksek kalitede içerikler gönderilebilecek ve yaşanılan sorunlar da ortadan kalkmış olacak!

SONRAKİ HABER