İP TV izlemek suç mu, Fenerbahçe Galatasaray derbisi İPTV izleyenlere para cezası kesilecek mi?

Dün Türkiye'nin en büyük derbilerinden biri olarak kabul edilen Fenerbahçe Galatasaray derbisi oynanmıştı. FB - GS derbisi IPTV üzerinden izleyen kişilere ceza kesileceği iddia edildi.

İP TV izlemek suç mu, Fenerbahçe Galatasaray derbisi İPTV izleyenlere para cezası kesilecek mi?

Son dönemde enflasyonda yaşanan yükseliş pek çok ürün ve hizmete zam yağmuru yaşanmasına neden olmuştu. Dijital yayın platformları da bunlar arasında yer alırken yükselen fiyatlar nedeniyle pek çok kişi üyeliğini iptal ettirmişti. Dün oynanan Fenerbahçe Galatasaray maçı bu nedenle pek çok kişi tarafından IPTV olarak adlandırılan platform üzerinden kaçak olarak izlenmeye çalışılmıştı.

IPTV İZLEMEK SUÇ MU, İP TV İZLEYENLERE CEZA KESİLİR Mİ?

Dün oynanan Fenerbahçe Galatasaray maçı milyonları ekran başına kilitlemişti. Derbi maçı Digitürk platformu üzerinden yayımlanırken üyeliği olan kişiler maçı izleme fırsatı elde etmişti. Üyeliği olmayan kişiler ise maçı kaçak yayın olarak anılan IP TV üzerinden takip etmişti.

Dün akşam gerçekleşen mücadelede, Emniyet’e bağlı Siber Suçlar birimi derbiyi kaçak olarak izleyenlerin IP adreslerini belirledi. Bu izleyicilerin gerçek kimliklerinin tespiti için hazırlıkların savcılığa sunulacağı belirtiliyor.

İddialara göre siber suçlar tarafından belirlenen isimlerin savcılığa verilmesi durumunda bu kişiler ifade vermeye çağrılacaklar. Savcılık tarafından çağrılan kişilere ciddi cezaların uygulanabileceği belirtilirken caydırıcılık açısından yüksek para cezaları da verilebileceği belirtildi. Kaçak yayın izleyenler endişeli bekleyişe başlarken konu hakında resmi açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER