iOS 18’de kullanıcıları kızdıracak hata ortaya çıktı!

Apple son dönemlerde hem çıkardığı iPhone 16 ile hem de iOS 18 ile gündem oldu. Ancak iOS 18’de kullanıcıların canını sıkacak bir hata ortaya çıktı.  Tek tıkla her şey silinebilir!

iOS 18’de kullanıcıları kızdıracak hata ortaya çıktı!

Apple’nin en yeni yazılım güncellemesi olan ve pek çok kullanıcının da hemen indirdiği iOS 18’de önemli bir hata keşfedildi. Mesajlar uygulamasında başlayan çökme sorunu geçmiş mesajların silinmesine neden olabilir. Peki, ama nasıl?

2 TARAF ETKİLENİYOR

iOS 18’de çıktığı tespit edilen bu hatanın özellikle Apple Watch’tan paylaşılan saat yüzlerine yanıt verildiği zaman ortaya çıktığı ifade edildi. Kullanıcıların canını sıkan bu hatada, bir kullanıcı saat yüzüne yanıt vermek istediğinde mesaj uygulaması sürekli çökme durumuna geliyor. Bu hata 2 tarafın da uygulamayı kullanmasına engel oluyor.

YEDEKLEME YAPABİLİRSİNİZ

Bu noktada iOS 18 ve Apple Watch kullananlar için önemli bir uyarı yapıldı. Bu hatadan kaçmak için yanıt şekline dikkat etmekte fayda var. Ancak kullanıcıların şikayetlerinin her geçen gün artması sebebi ile Apple’nin yakın zamanda bu sorunu çözmesi bekleniyor. Yine de bu haberden dolayı tedirgin olan kullanıcılar varsa, bu durumda cihazınızı düzenli olarak yedekleyebilirsiniz.

UYGULAMA ÇÖKÜYOR

Saat yüzlerini paylaşma özelliği Apple Watch’de bulunuyor. Mesaj ya da mail ile karşı kullanıcıya yüzleri göndermek mümkün. Bu durum iOS 18 ile birlikte ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Saat yüzünden başlık özelliği ile yanıt veren kullanıcıların uygulaması çöküyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER