Instagram uygulaması Türkiye'de erişime kapatıldı!

Dünyanın en çok kullanıcısı olan uygulamalarından Instagram ile ilgili sabah saatlerinde şok edici bir karar alındı. Instagram hesabına erişemeyen vatandaşlar tepkilerini diğer uygulamalar üzerinden gösterdi.

Instagram uygulaması Türkiye'de erişime kapatıldı!

Türkiye'de milyonlarca kişinin kullandığı Instagram'ın erişime engellenmesi kararı ülkede büyük bir şaşkınlık ile karşılandı. Yaşanan durum sonrasında vatandaşlar bu uygulamanın kim tarafından ve neden verildiğini araştırmaya başladı.

Ünlü sosyal medya uygulaması Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 2 Ağustos tarihli kararıyla yurt genelinde erişime engellendi. BTK tarafından alınan kararının bir gerekçesi ve nedeni ifade edilmedi.

Geçtiğimiz günlerde de Wattpad'in erişime engellendiği Türkiye'de kısa zamanda üst üste 2 uygulamanın engellenmesi akıllarda soru işareti oluşturdu. Özellikle gündeme etkisi ve kullanım yoğunluğu nedeniyle daha önde gelen Instagram'ın süresiz ve nedensiz bir şekilde kapatılmasına üst üste eleştiriler geldi.

Instagram uygulaması Türkiye'de erişime kapatıldı!

FAHRETTİN ALTUN DETAYI

Kullanıcılar yaşanan durum ile ilgili kendilerine mantıklı bir cevap ararken akıllara İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Instagram ile ilgili yaptığı açıklama geldi. Altun 31 Temmuz'da yayınladığı mesajda İsmail Haniye ile ilgili paylaşımları engellediği gerekçesiyle Instagram'ı sert bir şekilde eleştirmişti.

Başkan Altun mesajında "Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" demişti.

Günün başlama saatlerinde yaşanan bu olay ile ilgili yakın zamanda açıklama yapılması bekleniyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER