Instagram ne zaman açılacak? Neden açılmıyor, bilgilendirme yapıldı mı?

Sosyal medya uygulaması Instagram ile ilgili beklenmedik karar sabah saatlerinde gündem oldu. İnsanların olmazsa olmazı olan bu uygulamaya giremeyen kullanıcılar sorunun ne zaman çözüleceğini araştırmaya devam ediyor.

Instagram ne zaman açılacak? Neden açılmıyor, bilgilendirme yapıldı mı?

Sık uygulama erişim engelleri ile gündeme gelen Türkiye'de benzer bir karar daha alındı. Alınan karar kapsadığı uygulamadan dolayı büyük bir tepki ile karşılandı.

Dünyanın önde gelen uygulamalarından olan Instagram Türkiye için sabah saatlerinde erişime kapatıldı. İlk başta çökme meydana geldiği zannedilen uygulama için gerçek sonradan belli oldu. Uygulamaya bizzat hükümet tarafından alınan karar gereği girilemediği ifade edildi.

KARARIN GEREKÇESİ BELLİ OLDU MU?

BTK tarafından sadece Instagram'a erişimin engellendiği açıklaması geldi. Herhangi bir ek açıklama gelmezken ortak kanı Türkiye'nin İsmail Haniye suikasti dolayısıyla Instagram'a koyduğu tavırdan dolayı bu kararın alındığı şeklinde oldu.

META şirketi çatısı altında yer alan Instagram'ın İsmail Haniye ile ilgili paylaşımları engellediği ifade edilmiş ve hükümet tarafından bu karar sert bir şekilde eleştirilmişti. Süresiz bir şekilde kapatılan uygulamayı günün her anında kullanan Türkiye'deki kullanıcılar bir an önce kararın geri alınması gerektiğine dair paylaşımlar yaptılar.

Instagram'a giremeyen kullanıcılar tepkilerini X üzerinden belirtmeye devam ediyor. Konuya dair yeni bir açıklama henüz bulunmuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER