Instagram ne zaman açılacak?

Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’a erişim engeli getirilirken engelin ne zaman kaldırılacağı da merak ediliyor. Erişim engelinin 24 saatten fazla devam ediyor olması nedeniyle kullanıcılar karara ilişkin detayları sorgulamaya başladı.

Instagram ne zaman açılacak?

Fotoğraf ve video paylaşımının yapılmasını sağlayan sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirildi. Karar, katalog suçlar kapsamında birden fazla içerikle ilgili ihlal tespiti nedeniyle verilirken erişim engelinin ne kadar devam edeceği merak edildi.

Kullanıcılar ise ''Instagram düzelmedi mi, ne zaman erişime açılacak? Instagram çöktü mü, erişim engeli ne zaman kaldırılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) site bilgileri sorgulama sayfasında, Instagram’a erişim engeli kararı alındığı kaydedildi. Katalog suçlar kapsamında birden fazla içerikle ilgili ihlal olduğu, ihlaller ile ilgili Instagram’ın Türkiye temsilciliği ile irtibata geçilerek belirlenen içeriklerin kaldırılması istendi. İçeriklerin kaldırılmaması üzerine erişim engeli tedbiri uygulandığı ifade edildi.

Erişime engelleme kararı sonrası, sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Hamas lideri İsmail Haniye’yle ilgili taziye mesajlarını engelleyen Instagram’ı kınayan açıklaması gündeme getirildi. Ancak kararın bununla ilgili olmadığı, bu nedenle bir engelleme kararı verilemeyeceği vurgulandı.

BTK’nın tedbir niteliğindeki kararın ardından, Instagram’a erişim engeliyle ilgili mahkeme kararı çıkarılması, erişim engeliyle ilgili sürecin uzaması bekleniyor. Instagram'dan ise konuyla ilgili yapılan net bir açıklama bulunmuyor.

SONRAKİ HABER