Instagram haftalarca kapalı kalabilir: Hayal kırıklığı yaşandı

2 Ağustos'ta hükümet tarafından ülkemizde erişim kısıtlaması getirilen Instagram'a dair haberler yakından takip ediliyor. Uygulamanın en çok kullanıldığı Türkiye'de yasağın beklenenden daha uzun süreceği şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı.

Instagram haftalarca kapalı kalabilir: Hayal kırıklığı yaşandı

Bir çok defa uygulamalara kısıtlama ya da erişim engelinin getirildiği Türkiye'de yaşanan bu durumdan en son nasibini alan uygulama Instagram oldu. 2 Ağustos gününün erken saatlerinde uygulamaya giremeyen ve bunu bir sistemsel arıza zanneden vatandaşlar gerçeği sonradan anladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun uygulamaya erişim engeli getirdiğinin öğrenilmesinin ardından kararın Instagram'ın katalog suçlar adlı ihlali gerçekleştirmesi olduğu ifade edilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye'de bu konudan sorumlu bakanlıktan gelen açıklama daha da uzun bekleneceği yorumları yaptırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız" demişti.

Instagram'ın BTK tarafından 're'sen' engellenmesinin mahkeme kararıyla tasdiklenmesi için yasal süre olan 48 saat dolmasına rağmen yeni bir gelişme yaşanmadı. Bu duruma nedenin karara gerekçe olan Katalog suçlar tanımı olduğu düşünülüyor. CNBC-E'de yer alan habere göre şu ana kadar yeni bir adım gelmez ise Ekim ayına kadar uygulamanın kapalı kalma ihtimali üzerinde duruluyor.

Ülkemizde milyonlarca insan Instagram'ın açılmasını merakla bekliyor. Uygulama sahipleri ve hükümet tarafından yeni bir hamle henüz gelmedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER