Instagram atlanamayan reklam özelliğini devreye sokmaya hazırlanıyor!

Milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya uygulamalarının en sevilmeyen özellikleri arasında kullanıcılara reklamlar izletmesi geliyor. İstemediği halde reklamlara maruz kalan kullanıcılar bu durumu farklı şekillerde çözmeye çalışıyor.

Instagram atlanamayan reklam özelliğini devreye sokmaya hazırlanıyor!

Dünya genelinde milyonlarca aboneye sahip mobil uygulamalarda, uygulama sahipleri kitlelerini birer pazar olarak görüyor. Bu nedenle uygulamaların çalışma prensiplerinde kullanıcıyı kendine odaklama ve zorunlu reklamlar ile onları bir şey alma ya da yapmaya teşvik etme yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak sosyal medya kullanıcılarının sevmeyeceği bir özelliğin daha yakın zamanda kullanıma başlanmasının beklenildiği haberi geldi.

ZORUNLU İZLENEN REKLAMLAR GELİYOR

Shiftdelete.net'te yer alan habere göre Instagram kullanıcılarına atlama seçeneği olmayan reklamlar göstermeye hazırlanıyor. Maksimum 5 saniye olarak ifade edilen reklamlar için "Ad Breaks" yani reklam molası tanımı kullanılıyor.

Özellikle video paylaşım ve izleme uygulaması Youtube'den aşina olunan bu zorunlu saniyelik reklam izleme özelliğinin Instagram kullanıcıları arasında nasıl bir tepkiye sahip olacağı merak konusu oldu. Söz konusu uygulamanın denendiğine dair farklı sosyal medya uygulamalarında kullanıcı paylaşımları gelmeye başladı.

Kullanıcılar instagramın getirdiği bu özelliğin kendilerini çok sinirlendirdiğini ve asla memnun olmadıklarını ifade ettiler. Konu ile ilgili olarak instagramın nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER