İlk tuşsuz akıllı telefon Xiaomi'den geliyor

Tuşsuz akıllı telefon hamlesi yapan Xiaomi bu piyasayı sallamaya hazırlanıyor. Xiaomi tamamen tuşsuz bir akıllı telefonu tanıtmak için hazırlanıyor.

İlk tuşsuz akıllı telefon Xiaomi'den geliyor

Akıllı telefonlar için dev teknoloji firmaları her gün bir başka yenilik duyuruyorlar. Son olarak sıra tuşsuz akıllı telefonlara geldi. Bunun ilk örneğini ise teknoloji devi Xiaomi duyurdu. Firma yenilikçi tasarımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni tasarım ile firma üzerinde herhangi bir tuş olmayan bir akıllı telefonu satışa çıkarmaya hazırlanıyor. “Zhuque” kod adı ile ilan edilen bu cihaz oldukça ses getirecek.

TELEFONUN ÖZELLİKLERİ SIZDI

Tuşsuz akıllı telefonun özellikleri de sızdı. Buna göre cihazda Snapdragon 8 Gen 2 İşlemci, ekran altı kamera, 200W hızlı şarj desteği gibi özellikler bulunacak. Xiaomi bu modeli MIX serisinde üretecek. Tuşsuz akıllı telefon için Xiaomi’nin yıllardır çalışma yaptığı biliniyordu. Gerçekleştirilen testlerin ardından bu modelin piyasaya sürülmesine karar verildi.

Tasarım açısından dikkat çekecek bir model olacak olan tışsuz akıllı telefon kavisli bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca alt çerçevede Type C girişi ile mikrofon deliği bulunacak. Cihazın ön tarafında ise herhangi bir kamera deliği yer almayacak.

DİĞER FİRMALARA ÖRNEK OLACAK

Tuşsuz akıllı telefonun Xiaomi tarafından ne zaman piyasaya çıkarılacağı, resmi tanıtımının ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor. Bu konuda açıklama yapılmadı ama en geç 2025’te bu cihazın satışa çıkarılabileceği tahmin ediliyor. Kullanıcılar tarafından beğenilmesi durumunda akıllı telefon piyasasında yeni bir dönem daha başlamış olacak. Diğer dev firmalar da bu özelliklere sahip akıllı telefonlar çıkarmak durumunda kalacaklar. Bu şekilde akıllı telefonlar için tarihi bir eşik daha atlanılmış olacak. Bu açıdan Xiaomi’nin yaptığı hamle büyük bir heyecan yarattı.

SONRAKİ HABER