İklim değişikliğinin günleri uzattığı açıklandı

Küresel ısınmanın bir etkisi olan iklim değişiklikleri gündem olmaya devam ediyor. İklim değişikliklerinin günleri uzattığına ilişkin bilim insanlarından açıklama gelirken araştırmalar da raporlandı.

İklim değişikliğinin günleri uzattığı açıklandı

Küresel ısınmanın etkileri bilim insanları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Küresel ısınmanın etkilerine ilişkin birbirinden yeni çalışmalar ortaya konulurken son olarak açıklanan bir araştırmanın sonucu da dikkati çekti. Bilim insanları iklim değişikliğinin Dünya'nın dönüşünü yavaşlatarak günleri uzattığını tespit etti.

ABD, İsviçre ve Kanada'dan araştırmacılar, iklim değişikliğinin Dünya'nın dönüş hızını yavaşlatarak günleri uzattığını tespit ettiklerini ortaya koyan bir rapor sundu. Yayımlanan rapor ise dünya gündemine oturdu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GÜNLERİ UZATIYOR

ABD, İsviçre ve Kanada'dan araştırmacılar, hazırladıkları bulguları "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımladılar. Söz konusu araştırmada bilim insanları, Dünya yüzeyinde 1900'den sonra meydana gelen kütle değişimlerinin gözlemlerini ve bilgisayar ortamında yeniden yapılandırmalarını kullanarak Grönland ve Antarktika'daki buz tabakalarının erimesinin gezegenin dönüş hızına etkilerini inceledi.

İklim değişikliğinin günleri uzattığı açıklandı

Araştırmacılar, Grönland ve Antarktika'daki buz tabakalarının erimesiyle ekvator çevresinde daha fazla su kütlesi oluştuğunu kaydederken Dünya'yı daha "basık veya şişman" hale getirerek dönüş hızını yavaşlattığını ve günlerin bu sebeple uzadığını belirtti. Bu çerçevede yapılan araştırma kamuoyunun bilgisine sunulurken araştırmaların da devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER