Hızlı şarj aletlerini önemseyen kullanıcılar IOS 18’in yeni özelliğini sevecek

Apple, geçtiğimiz günlerde WWDC 2024’te iOS 18 güncellemesini alacak telefonlar ve güncellemenin özellikleri duyurulmuştu. Yeni duyurulan bir özellik hızlı şarj aletlerini tercih eden kullanıcıları sevindirecek.

Hızlı şarj aletlerini önemseyen kullanıcılar IOS 18’in yeni özelliğini sevecek

WWDC 2024 etkinliğinde merakla beklenen iOS 18 tanıtılmıştı. Bu kapsamda güncellemeyi alacak telefonlar ve yeni özellikler canlı Youtube yayınıyla teknoloji tutkunlarıyla buluşmuştu.

Şimdi iOS 18, iPhone'unu şarj etmek için her türlü kolaylık sağlayan imkanı değerlendiren kullanıcıları sevindirecek bir özelliği daha duyurdu.

ŞARJ ALETİ YAVAŞSA UYARI VERECEK

Webrazzi’nin haberine göre iOS 18'in, iPhone pil sağlığı ve şarj ayarlarında birkaç önemli değişiklik içeriyor. Buna göre Apple, iPhone 15 kullanıcıları için daha fazla şarj limiti ayarı ile birlikte yavaş şarj cihazı kullanıldığına dair bilgiler de ekledi. iOS 18 için Ayarlar uygulamasında, iPhone 15 kullanıcıları, “Pil” menüsünün “Şarj” bölümünde bir şarj limiti ayarlamak için çeşitli seçenekler görecek. Daha önce yüzde 80'lik bir şarj limiti belirlemenize izin veren Apple, şimdi yüzde 85, yüzde 90 ve yüzde 95'lik şarj limitleri belirlemek için daha ayrıntılı seçenekler ekledi.

iOS 18 ayrıca iPhone'unuzu şarj etmek için yavaş bir şarj cihazı kullanıp kullanmadığınızı size söyleyebilecek yeni bir özellik de içeriyor. Bunun için Ayarlar uygulamasında “Pil” menüsünü seçmek ve Pil Seviyesi grafiğine bakmak gerekiyor. Eğer yavaş bir şarj cihazıyla aktif olarak şarj ediyorsanız, bir uyarı mesajı ile karşılaşılacağı belirtiliyor. Grafiğin kendisinin de yavaş şarj cihazı kullanıldığını gösteren yeni bir turuncu renkle güncellendiğinin altı çiziliyor.

iOS 18’in yeni özelliklerinin tüm kullanıcılara aktif edilmesi için kullanıcılar sonbaharı bekleyecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER