Half Life 3 için heyecanlandıran gelişme!

Bir dönemin efsane oyunlarından Half-Life geri dönüyor. Half-Life oyunu için yeni bir fragman yayınlanması bu oyunu bekleyenleri heyecanlandırdı.

Half Life 3 için heyecanlandıran gelişme!

Half-Life bir dönemin en çok oynanan oyunlarının başında geliyordu. Bu oyun o kadar sevilmişti ki Türkiye’de internet kafelerde yaygın bir şekilde oynanır hale gelmişti. Sonrasında ise Half-Life için yeni bir oyun piyasaya sürülmedi. Valve yeni bir Half-Life oyunu çıkarmayınca bazı oyun hayranları kendi projelerini uygulamak için harekete geçtiler. Half Life 2: Episode 3 için oynanabilir bir versiyonuna dair fragman yayınlandı.

YENİ FRAGMAN YAYINLANDI!

Project Borealis adındaki oyun için yayınlanan yeni fragman oyun tutkunlarını Half-Life 2’nin efsane kasabası Ravenholm’a taşıyor. Yeni fragmanda Ravenholm’un karlar altında olduğu görülüyor. Ayrıca kutup yengeçleri kasabayı işgal etmiş durumdalar. Fragmanda eski replikler de kullanılıyor.

Project Borealis oyununu geliştirenler Half-Life 2’nin efsanevi atmosferini yeniden oluşturmak istediklerini söylediler. Ayrıca Unreal Endine 5 ile bu oyun oynanabilecek. Yeni oyunda fizik, savaş ve diğer sistemlerin taklit edilmesi bekleniyor.

GÖNÜLLÜLER YAPIYOR!

Bir yandan Half-Life konsepti korunurken diğer taraftan da yeni mekanlar oluşturmak geliştiricileri oldukça zorladı. Buna karşın ortaya çıkan çalışma oldukça beğenildi. Bu oyunu bekleyen çok önemli bir kitlenin olması ve bugüne kadar harekete geçilmemiş olması bu beğenide etkili oldu.

Proje tamamen gönüllüler tarafından ortaya konuluyor. Projenin ne zaman yaygın bir şekilde oynanabilir hale geleceğine dair tarih henüz belli olmadı. Fragman heyecanlandırsa da yeni oyunu oynamak için bekleyenler bir süre daha beklemeye devam edecekler. Bu yeni oyunun resmi bir oyun olmadığını dikkate almak gerekiyor.

Half-Life 3 için bu çalışmalar yapılıyor ama bu çalışmaların yasal olarak engellenebileceği de ihtimaller arasında bulunuyor.

SONRAKİ HABER