Google’ın Gemini uygulaması artık Türkçe olarak kullanılabiliyor

Google’ın yapay zeka uygulaması Gemini’ın artık Türkçe olarak da kullanılabileceği açıklandı.

Google’ın Gemini uygulaması artık Türkçe olarak kullanılabiliyor

Google resmi olarak sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Buna göre OpenAI’ın amiral gemisi markası ChatGPT’ye rakip olarak çıkarılan Gemini’ın artık Türkçe dil seçeneği de olacak. Buna ek olarak uygulamaya başka diller de eklendi.

Donanımhaber’in haberine göre Japonca, Korece, İspanyolca ve Portekizce dahil olmak üzere Geminı’ya bazı yeni dil seçenekleri eklenmişti. Google, kısa süre önce yaptığı güncelleme ile birlikte Gemini uygulamasını Türkçe dil seçeneğiyle birlikte Türkiye’de de kullanıma sundu. Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Bangladeş, Pakistan ve Sri Lanka'da uygulama artık kullanılabilir durumda.

Gemini 1.0 Pro tarafından desteklenen ücretsiz Gemini mobil uygulaması aracılığıyla yazma, planlama, öğrenme ve daha pek çok konuda kullanıcılara yardım edebiliyor. Bununla birlikte, Gemini 1.5 Pro'ya dayanan ve 1.500 sayfaya kadar olan belgelerden karmaşık veri analizi görevlerine kadar çok çeşitli bilgileri işleyebilen 1 milyon token bağlam penceresi sunan Gemini Advanced sürümüne de ücretli yükseltme yapılabiliyor.

Google’ın Gemini uygulaması artık Türkçe olarak kullanılabiliyor

ANDROID 10 VE ÜZERİ KULLANICILARDA İNDİRİLEBİLİYOR

Android 10 ve üzerini çalıştıran kullanıcılar Play Store üzerinden Gemini uygulamasını indirebilirler. Gemini, Google Asistan uygulamasında varsayılan yapay zeka asistanı olarak da ayarlanabilirken Asistan’a ulaşmak için kullanılan yöntemlerde "Hey Google" sesli aktivasyonunu kullanılarak Gemini çağırılabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER