Google'da mavi tik dönemi! Yeni güvenlik özelliği test ediliyor

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google güvenlik için yeni tedbirler almaya devam ederken mavi tik uygulaması için test çalışmalarına başlandığı açıklandı.

Google'da mavi tik dönemi! Yeni güvenlik özelliği test ediliyor

Google son dönemde artan güvenlik şikayetleri nedeniyle mavi tık uygulaması üzerinde çalışmalara başladığını duyurmuştu. Kullanıcıların güvenilir siteleri ayırt etmesini sağlamak amacıyla Google tarafından bazı sitelere mavi tik işareti konulacağı ifade edilmişti. Böylelikle sosyal medya hesaplarında olduğu gibi sitelerde de mavi tik dönemi başlayacaktı.

GÜVENİLİR SİTELERDE MAVİ TİK DÖNEMİ TEST SÜRECİNE BAŞLADI!

Bazı kullanıcılar Google arama sonuçlarında mavi tik görmeye başladı. Söz konusu mavi tik kullanıcıların sitenin güvenilir olduğunu ve ilgili işletmeye ait olduğunu anlamaları konusunda yardımcı olacak. Mavi tik işaretinin üzerine gelen kullanıcılar , "Bu simge gösteriliyor çünkü Google'ın sinyalleri bu işletmenin söylediği işletme olduğunu gösteriyor" mesajını görüntülüyorlar.

Mavi tik ilk olarak Microsoft, Meta, Epic Games, Apple, Amazon ve HP gibi büyük markaların web sitelerinde görüntülenmeye başlandı. Google'ın bu yeni özelliği test ettiğini doğrulayan bir Google sözcüsü, Mashable’a yaptığı açıklamada, "Müşterilerin çevrimiçi ortamda güvenilir işletmeleri belirlemelerine yardımcı olacak özellikleri düzenli olarak deniyoruz ve şu anda Google'da belirli işletmelerin yanında onay işaretleri gösteren küçük bir deneme yürütüyoruz" dedi.

Söz konusu mavi tik işaretinin şimdilik sadece büyük firmalar ve markalar için mi kullanılacağı konusunda ise henüz açıklama yapılmadı. Mavi tik özellikle de Türkiye'de son dönemde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle büyük önem taşıyor. Resmi kurumlar ve bankalara bu işaretin konulması ile sahte sitelere karşı önlem alınabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER