Google yapay zeka teknolojileri için nükleer enerji üretimi anlaşması imzaladı!

Google yeni bir adım atarak nükleer enerji hamlesi yaptı. 2023 yılına kadar ilk reaktörün devreye girmesi ve 500 megavat karbonsuz enerji üretilmesi hedefleniyor.

Google yapay zeka teknolojileri için nükleer enerji üretimi anlaşması imzaladı!

Google temiz enerji konusunda bazı çalışmalar yaparken buna dair anlaşmalar gerçekleştiriyor. Yeni nesil gelişmiş temiz teknolojileri önemseyen şirket yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Kairos Power ile Google arasında yapılan anlaşma ile şirket nükleer enerji üretiminde aktif olarak rol alacak.

2030 YILINA KADAR DEVREYE GİRECEK

Nükleer enerji küçük modüler reaktörlerden elde edilecek. Kairos Power ilk küçük modüler reaktörü 2030 yılına kadar devreye sokacak. 2035 yılına kadar ise ek reaktör konuşlandırılacak. Bu işlemlerle beraber Google tarafından ABD elektrik şebekelerine 500 megavata kadar karbonsuz enerji temin edilecek.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİNDE KULLANILACAK

Google yapay zeka teknolojilerini geliştirmek ve desteklemek için yeni elektrik kaynaklarına ihtiyaç duyuyor. Nükleer enerji ile bu elektrik talebi güvenilir bir şekilde karşılanabilecek. Temiz ve kesintisiz bir enerji kaynağı üzerinde bir süredir yapılan görüşmeler bir anlaşma ile kayıt altına alındı. 2030 yılına kadar yapılacak olan çalışma tamamlandığında Google çok önemli bir enerji kaynağı elde etmiş olacak.

Google tarafından atılan nükleer enerji adımı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Dev şirketin bu konuda adım atması ile beraber ardından diğer şirketlerin de aynı yolu izlemeleri bekleniyor. Bunun standart bir uygulama haline dönüşmesi için büyük şirketler önemli bütçeler ayıracaklar. Hem temiz enerji sağlanacak hem de enerji maliyetleri bu şirketler için düşecek.

SONRAKİ HABER