Google kullanılmayan Gmail hesaplarını silmeye başladı

Dünya’nın en popüler mail servisleri arasında yerini alan Gmail kullanılmayan mail hesapları için harekete geçti. Aktarılan habere göre Gmail aktif olmayan mail hesaplarını silmeye başladı.

Google kullanılmayan Gmail hesaplarını silmeye başladı

Google, uzun süre boyunca aktif olmayan ve kullanılmayan mail hesaplarını silmeye başladı. Eğer eski bir Gmail hesabınız varsa bir süredir kullanılmıyorsa, sıra size de geliyor olabilir. Ancak hesabınızın silinmesini istemiyorsanız, bu noktada yapabileceğiniz bazı işlemler bulunuyor.

Google, 2024 yılının başında yapmış olduğu açıklamasında hesabını 2 yıldan uzun süredir kullanılmayan kullanıcıların mail adreslerini sileceği konusunda bir açıklama yapmıştı. Eğer uzun bir süredir mail adresini kullanmadıysanız hesabınız silinebilir. Burada sadece Gmail hesabınız değil, aynı zamanda Google Drive ve Google Fotoğraflar’daki bilgileriniz de gidecektir.

GOOGLE HESABINI KORUMAYA ALMAK

Google hesabınızın silinmesini istemiyor ve koruma altına almak istiyorsanız, bu noktada yapabilecekleriniz mevcut. İlk olarak Google’nin hizmetlerini kullanarak hesabınızın aktif olduğunu göstermelisiniz. Gmail, Google Fotoğraflar’da fotoğraf paylaşmak ya da YouTube’yi açıp kısa bir şey izlemek bile hesabınızın aktif olduğunu gösterecek.

DİREKT OLARAK SİLMEYE BAŞLADI

Bunların yanı sıra Google’nın arama kısmını kullanarak kısaca Google’ye “Ben buradayım” diyebilirsiniz. Hesabınıza giriş yaparak kullandığınız her bir işlem paneli sayesinde aslında Google’ye hesabınızı kullandığınızı göstermiş olacaksınız. Aksi durumda Google kullanılmayan hesapları direkt siliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER