Google Haritalara Grup özelliği geliyor! İki kişi aynı adrese giderken birbirini görebilecek

Teknolojinin iyice yaygınlaşması ile birlikte en çok hayat kolaylaştıran uygulamalar arasında Google haritalar yer almıştı. İnsanların gidecekleri yerlere kimseye sormadan gitmesini sağlayan bu uygulama ile ilgili yeni güncelleme gelişmeleri yaşanıyordu.

Google Haritalara Grup özelliği geliyor! İki kişi aynı adrese giderken birbirini görebilecek

İnternetin ve akıllı telefonların yaygın olmadığı dönemlerde insanlar adresleri genelde sora sora buluyordu. Fakat daha sonrasında telefonlarda ve diğer bilgisayar ortamlarında yaygınlaşan haritalar uygulaması ile bu olay tarihe karıştı.

İnsanların gitmek istediği yere göre rota oluşturan, söz konusu adrese toplu taşıma ya da yürüyerek gitme seçenekleri de sunan Google Haritaların daha etkin ve insanların birbirleri ile etkileşim halinde kullanabilecekleri öğrenildi.

KULLANICILAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Webtekno'da yer alan habere göre Google yeni bir patent başvuru yaptı. Söz konusu başvuru ile birlikte Google'nın uygulamada bir adrese iki farklı kişinin aynı anda hareket ederken birbirlerini görebileceği öğrenildi.

Söz konusu uygulama kullanılmaya başlanıldığında iki farklı kullanıcı ortak olarak gidecekleri adrese ulaşırken birbirlerinden haberdar olabilecek. Grup navigasyonu şeklinde adlandırılan bu uygulamanın kullanıcılar arasında yaygın olacağı düşünülüyor. Kullanıcıların yol esnasında birbirlerinden daha kolay irtibatta olmasını sağlayacak uygulama ile ilgili şu an resmi bir adım bulunmuyor.

Google haritalar aradan geçen dönem boyunca pek çok güncelleme aldı. Bu güncellemeler ile kullanıcıların gidecekleri yere daha rahat ve bir çok seçeneği göz önünde bulundurarak gitmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER