GÖKKURT Akıllı Mühimmat (GAM) Ailesi 22-26 Ekim’de tanıtılacak

Türk savunma sanayisi bünyesinde milli silahlı insansız hava araçlarının gücünü artırabilmek amacı ile üretilen GÖKKURT Akıllı Mühimmat (GAM) Ailesi ilk defa 2024 yılında tanıtılacak. SAHA EXPO 2024’te tanıtılacak olan GAM’ın özellikleri de açıklandı.

GÖKKURT Akıllı Mühimmat (GAM) Ailesi 22-26 Ekim’de tanıtılacak

SİHA ve sabit kanatlı hava araçlarında kullanılabilecek olan GAM mühimmat ailesi 20, 40 ve 80 kilometrenin üzerinde menzil seçenekleri bulunacak. Kullanıcıya operasyonel alanda üstünlük sağlayacak olan GAM 22-26 Ekim’de düzenlenecek SAHA EXPO 2024’te tanıtılacak.

22-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan SAHA EXPO 2024’te merakla beklenen GAM ilk defa görücüye çıkacak.

Türk savunma sanayisi bünyesinde bugüne kadar seri üretime geçen çeşitli füze ve mühimmat projelerinde görev alan, 20 yılı aşkın deneyime sahip mühendis ekibinin bir araya gelmesiyle oluşturulan startup şirketi ASTECH, bu bilgi birikiminden hareketle yenilikçi ve özgün silah sistem çözümlerini hayata geçiriyor.

TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNUYOR

ASSAN Group Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Emin Öner'in desteğiyle kurulan ASTECH, mühimmat sistemleri, hava araçları, füze ve alt sistemlerinin tasarımından; sensörler, arayıcı başlıklar, güç sistemleri ve roket motorlarına kadar geniş bir yelpazede teknolojik çözümler sunuyor.

ULUSLARARASI SAHNEYİ HEDEFLİYOR

Küçük ama uzman mühendislik ekipleriyle kısa sürede ileri teknoloji ürünlere yoğunlaşan ASTECH, küresel işbirlikleri ve sektörel ortaklıklarla uluslararası sahnede de yer edinmeyi hedefliyor.

Modern savaş alanında ihtiyaçların karşılanabilmesi adına üretilen GAM’da 3 farklı silah sisteminin bulunduğu öğrenildi. Hareketli hedeflerde de hassas vuruş kabiliyeti sağlayabilen GAM ailesinin 4 farklı başlık ve 2 farklı harp başlığı da bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER