Formula 1 yarışlarında yapay zeka dönemi başlayacak

Formula 1 yarışlarında yeni dönem başlıyor. Artık yarışlarda yapay zeka destekli yayınlar da devreye girecek.

Formula 1 yarışlarında yapay zeka dönemi başlayacak

Donanımhaber’in haberine göre Formula 1, Amazon’la birlikte yapay zeka analiz robotunu piyasaya çıkartmayı hedefleyen bir proje üzerinde çalışıyor. Şirketin yöneticileri de yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş yayınlara yönelik planlarını açıkladı.

DAHA GERÇEKÇİ VE AKSİYONEL BİR DENEYİM

Formula 1 (F1) ve Amazon Web Services (AWS), kişiselleştirilmiş yarış görüntüleme sağlamak için yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak taraftar deneyiminde devrim yaratıyor. 2018'de başlatılan bu ortaklık, gerçek zamanlı bilgiler ve stratejik tahminlerle hayranları aksiyona yaklaştırmayı ve genel izleme deneyimini geliştirmeyi hedefledi.

YAPAY ZEKA İLE İZLEYİCİNİN ARTMASI AMAÇLANIYOR

AWS tarafından desteklenen F1 Insights, F1 taraftar deneyimindeki en önemli dönüşümlerden biri olmakla birlikte Taraftarlar, her arabadaki 300'den fazla sensörden alınan verilerle eğitilen makine öğrenimi modellerini kullanarak, sürücülerin anlık kararları nasıl verdiklerini ve takımların gerçek zamanlı olarak yarış stratejilerini nasıl tasarladıklarını anlayabiliyor.

Tıpkı sinemalardaki 3D teknolojisi gibi, Formula 1 ve Amazon’un geliştireceği yeni yapay zeka robotu ile en heyecan verici özelliklerden biri ise takip eden bir arabanın öndeki araca çarpma mesafesine ulaşması için kaç tur süreceğini tahmin eden savaş tahmini oldu Bu özellik ile gerçek zamanlı güncellemeler sağlamak için izleme geçmişini ve öngörülen sürücü hızı kullanılıyor.

Formula 1 yarışlarında yapay zeka dönemi başlayacak

BİR SONRAKİ PİT STOP BİLE BELİRLENEBİLİYOR

AWS ve F1’in sunduğu özellikler arasında Tahmin Edilen Pit Stop Stratejisi yer alıyor. Buna göre ilk tur sırasında yarış stratejisini hesaplamak için geçmiş verileri kullanarak izleyicilerin bir sürücünün bir sonraki pit stopunu ne zaman yapması gerektiğini görmesine olanak tanıyor.

YARIŞLARIN SONUÇLARI, LASTİK BOZULMASI DA DEVREDE

En son özellik olan Alternatif Strateji, Austin, Teksas'ta düzenlenen 2023 Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix'sinde tanıtılmıştı. Bu özellik izleyicilere, sürücülerin ve ekiplerinin farklı stratejik kararlar vermesi durumunda yarışların nasıl sonuçlanabileceğine dair bir bakış açısı sağlıyor. Alternatif sonuçları simüle etmek için zamanlama, yarış hızı, lastik bozulması ve hava koşulları gibi veri noktalarını kullanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER