Elon Musk Neuralink hakkında ezber bozan açıklamalar yapmaya devam ediyor!

Amerikalı iş insanı Elon Musk uzay konusunda geliştirdiği çalışmalara ek olarak sağlık konusunda da dünya tarihini baştan yazacak adımlar atıyor. Musk geçtiğimiz yıllarda önemli deney gerçekleştiren Neuralink hakkında umut verici açıklamalar yaptı.

Elon Musk Neuralink hakkında ezber bozan açıklamalar yapmaya devam ediyor! Körlük tedavi edilebilir

Dünya tarihinde teknolojik atılımları ile şimdiden yer edinen ve açıklamaları ile ön plana çıkan Amerikalı Elon Musk insanlığı heyecanlandıran bir açıklama daha yaptı. Musk yaptığı açıklama ile son dönemde üzerinde çalıştıkları insan beynine çip yerleştirme projesi ile körlerin yeniden görmeye başlayabileceğini iddia etti.

NEURALİNK KÖRLERİ TEDAVİ Mİ EDECEK?

Elon Musk'un sahibi olduğu Neuralink şirketinin uzun bir dönemdir beyne çip takılması noktasında çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Ocak ayında Neuralink çalışmalarında bir ilk yaşanmış ve bir insanın beynine çip takılmıştı. Musk bu olayın umut verici olduğunu ifade etmişti.

Bu durumun ardından Elon Musk sık sık açıklamalar yaparak bir çok insanın da umutla beklediği çalışmaları anlatmıştı. Musk son olarak yaptığı açıklama ile görme problemi yaşayanların bu sorununun tarihe karışabileceğini ifade etti. Musk Neuralink şirketinin Blindsight adı verdikleri implantının maymunlarda çalıştığını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişme eğer doğruysa körler artık bu tedavi ile yeniden görebilecek.

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

Tedavisi olmayan hastalıklara karşı çığır açan bir teknoloji olarak görülen Neuralink şirketinin ne kadar yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı ilerleyen dönemlerde belli olacak. Bu konu ile ilgili dünya genelinde de tartışmalar sürüyor. Bir kısım insanlar bu durumun olumsuz sonuçlar oluşturabileceğini ifade ederken, bir kısım insanda bu durumun bir teknolojik gelişme olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

SONRAKİ HABER