Elon Musk gelecekte telefon olmayacağını söyledi

Amerikalı iş adamı ve girişimci Elon Musk sıra dışı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sosyal medyayı da sık kullanan Musk sahibi olduğu X aracılığıyla düşüncelerini paylaşıyor.

Elon Musk gelecekte telefon olmayacağını söyledi
Cengiz Ortataş Cengiz Ortataş

Dünya genelinde adından söz ettiren teknolojik yatırımlar yapan Elon Musk başta uzay, otomobil ve teknoloji alanlarında atılımlarını sürdürüyor. Musk sivri dilli söylemleri ile de biliniyor.

İnsanlık tarihinde çıktığı andan itibaren gelişen ve değişen telefonlar günümüzde bir çok işin halledildiği bir teknolojik cihaz olarak kullanılıyor. Zaman içinde çok daha farklı özellikleri bünyesinde barındırmaya başlayan telefonlar ile ilgili Elon Musk'tan farklı bir açıklama geldi.

"GELECEKTE TELEFON OLMAYACAK"

Musk akıllı telefonların gelecekte olmayacağı görüşünü savundu. Elon Musk bir zamanlar adı Twitter olan ve kendisinin satın aldığı X üzerinden gelen "Yeni X telefonunuzu düşünerek kontrol etmenizi sağlamak için beyninize bir Neuralink arayüzü takar mıydınız?" sorusuna cevap verdi.

Elon Musk bu soruya "Gelecekte telefon olmayacak, sadece Neuralink'ler olacak" şeklinde cevap verdi. Amerikalı iş insanının kendi geliştirdiği Neuralink teknolojisine dair yaptığı bu yorum kısa sürede gündem oldu.

NEUALİNK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Halen geliştirilme aşamasında olan ve insanlar üzerinde de denenen Neuralink, beyne takılan bir çip ile insanın düşünce gücü sayesinde iş yapmasına olanak tanıyor. Düşünce gücü ile elektronik cihazları kontrol etme vaadi sunan bu teknolojinin istediği hedefe ulaşması haline dünya tarihinde bir dönüm noktası olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER