Elon Musk duyurdu! Starship roketi kayıplara karıştı

Space X'in kurucusu Elon Musk, uzaya fırlatılan Starship roketinin iniş esnasında kayıplara karıştığını açıkladı. Kayıplara karışan roketin nerede olduğu ise gizemini korumaya devam ediyor.

Elon Musk duyurdu! Starship roketi kayıplara karıştı

Starship roketi kayıplara karıştı. Konuyla ilgili açıklama, SpaceX'in kurucusu ve sahibi, ABD'li iş insanı Elon Musk'tan geldi.

Musk tarafından yapılan açıklamada, SpaceX’in Ay’a ve ötesine astronot göndermek üzere tasarladığı Starship roketinin test uçuşu sırasında başarılı bir şekilde havalandığı belirtildi.

İçinde insan ya da uydu bulunmayan uzay aracı Starship, dünyanın yarısındaki bitiş çizgisine doğru yol alacak kadar hıza ulaştı ancak başarılı test uçuşu sonrası roketle iletişim kesildi.

STARSHİP KAYIPLARA KARIŞTI!

Starship adlı roket, üçüncü denemesi sonrası neredeyse tüm test uçuşunu tamamlamış ve alçak yörüngede bir seyir boyunca öncekinden daha uzağa gitmişti.

Ancak, Dünya'ya geri dönüşünde kayıplara karışan roketten bir daha haber alınamadı.

NASA'NIN AY'A ASTRONOT İNDİREBİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Yapılan açıklamalarda, Starship'in başarılı olmasının NASA’nın önümüzdeki iki yıl içinde Ay’a astronot indirebilmesi için gerekli olduğu ifade edilirken, konuyla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Özellikle geçen yüzyıldan sonra Ay'a gidecek ilk insanlı ekip için çalışmalar devam ederken, Ay yüzeyine bir Starship’le inmesi bekleniyor.

Elon Musk tarafından Starship ile bağlantının kesildiği duyurulurken, ilerleyen günlerde şirketin yeniden çalışmalara devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER