e-Devlet'i olan hemen yapsın! İstenmeyen SMS engelleme hizmeti devrede

Son dönemde internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olayları artarken vatandaşlar cep telefonlarına gelen SMS ve aramaları engellemenin yollarını arıyordu. e-Devlet BTK SMS engelleme hizmeti devreye girdi.

e-Devlet'i olan hemen yapsın! İstenmeyen SMS engelleme hizmeti devrede

İnternet üzerinden dolandırıcılık girişimleri ne yazık ki her geçen gün artmaya devam ederken dolandırıcılar buldukları yöntemlerle adeta şeytana pabucunu ters giydiriyorlar. Dolandırıcılık girişimleri vatandaşların canını yakarken kendilerini dolandırıcılardan korumak isteyen kişiler çareler ararken BTK tarafından e-Devlet üzerinden yeni hizmet devreye sokuldu.

BTK SMS ENGELLEME E-DEVLET! İSTENMEYEN SMS ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Tüm uyarılara ve verilen cezalara rağmen cep telefonlarına dolandırıcılık mesajları gelmeye devam ediyor. Hatta bazı mesajlar öyle gerçekçi ki pek çok kişi bu tuzaklara ister istemez düşebiliyor. Şikayet platformlarına bu tür mağduriyetler nedeniyle her gün onlarca tepki yağıyor.

e-Devlet'i olan hemen yapsın! İstenmeyen SMS engelleme hizmeti devrede

Ticaret Bakanlığı Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi üzerinden giriş yaparak size SMS göndermesine izin verdiğiniz kurumları ve esnaf / tacirleri yönetebilirsiniz. Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra önünüze çıkan ekranda işlem yapmak istediğiniz telefon numarasını seçin . Onayları yönet butonuna basarak gelen ekranda sesli arama onayı verilen, sesli arama red verilen, kısa mesaj gönderilmesine onay verilen ve red verilen servis sağlayıcılarını görüntüleyebilirsiniz. Bu kurumların yanlarında bulunan onay düzenle butonuna basarak izinlerinizi değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER