Dünyanın ilk üçe katlanır telefonu Huawei Mate XT için fiyat belli oldu

Dünyanın üçe katlanan ilk akıllı telefonu resmen tanıtıldı. Üçe katlanan akıllı telefon Huawei Mate XT fiyatı belli oldu.

Dünyanın ilk üçe katlanır telefonu Huawei Mate XT için fiyat belli oldu

Teknoloji devleri yeni akıllı telefon tasarımları ile şaşırtmaya devam ediyorlar. Bu şekilde son bir hamle Huawei’den geldi. Dev firmanın uzunca bir süredir üçe katlanan bir akıllı telefon çıkaracağı konuşuluyordu. Bu çerçevede üçe katlanabilen bir akıllı telefon resmen tanıtıldı. Dünyanın ilk üçe katlanabilen akıllı telefonu olan Huawei Mate XT piyasaya yeni bir soluk getirdi.

Katlanır telefonlara dünya yabancı değil. Farklı firmaların bu şekilde cihazları bulunuyor. Ancak o cihazlar ikiye katlanabiliyorlar. Huawei Mate XT ise üçe katlanması ile bu olanda ilk oldu. Ultra premium konseptte üretilen cihaz şimdiden büyük bir ilgi gördü.

ÖZELLİKLERİ NELER?

Huawei Mate XT’nin en dikkat çekici yanı olan ekranı merak ediliyor. 120 Hz yenileme hızına sahip olan bir ekran cihazda bulunuyor. 10,2 inç ekranın 2232 x 3184 çözünürlükte LTPO LED özelliklere sahip olduğu açıklandı. Telefon katlandığında ise ekran 6,4 in veya 7,9 inç boyutlarına küçülüyor.

Huawei Mate XT için işlemci açıklanmadı. Ancak belirtilene göre cihazda Kirin 9010 5G işlemci bulunuyor. 16 GB RAM, 1 TB depolama ve 66W hızlı şarj destekli 5.600 Mah batarya dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

Kamera özellikleri de açıklandı. Huawei Mate XT arka tarafında 50 MP’lik ana, 12 MP’lik periskop telefoto ve 12 MP’lik ultra geniş kameralar bulunuyor. Cihazın ön tarafında ise 8 MP’lik bir selfie kamerası yer alıyor.

FİYAT NE KADAR?

Huawei Mate XT için henüz Türkiye’de satışlar başlamadı. Ancak cihaz Çin’de satışa sunuldu. 16 GB RAM + 256 GB depolama alanı 2.820 dolar, 16 GB RAM + 512 GB depolama alanı 3.108 dolar, 16 GB RAM + 1 TB depolama alanı 3.390 dolar fiyatından satılıyor. Cihaz ilerleyen dönemde Türkiye’de satışa çıkarsa fiyatının vergilerin de eklenmesi ile 200.000 TL’yi aşması bekleniyor.

SONRAKİ HABER