Deprem sonrası AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 İstanbul'da hasar tespiti yaptı

İstanbul'un Silivri açıklarında saat 12.49’da 6,2 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 İHA, deprem sonrası koordinasyon görevi sebebiyle gökyüzündeki yerini aldı.

Deprem sonrası AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 İstanbul'da hasar tespiti yaptı

AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 İHA, Baykar'ın uçuş testleri için kullanılıyordu. Son teknoloji ile donatılmış araçlar, 6,2'lik yoğun şiddetli depremin ardından deprem sonrası koordinasyon görevi amacıyla gökyüzüne yükseldi.

İSTANBUL SEMALARINDA HAVALANDI

İstanbul'un Silivri açıklarında saat 12.49’da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Baykar'ın uçuş testleri ve eğitimler için kullandığı 1 adet Bayraktar AKINCI TİHA ve 2 adet Bayraktar TB2 İHA, depremin ilk anından itibaren Çorlu ve Keşan'daki merkezinden havalanarak deprem koordinasyon görevi için İstanbul semalarında uçtu. Bayraktar AKINCI KAYI01 uçuş koduyla, Bayraktar TB2'ler ise BAYKAR01 ve T464 uçuş koduyla havalandı. Uçuşlar havacılık uygulamalarından izlendi.

Elde edilen veriler, uzaman kişiler tarafından incelendikten sonra değerlendirilecek. Konuyla ilgili yetkili kişilerin açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER